Semnele care arata ca trebuie schimbat uleiul din cutia de transmisie: ponturi de la specialisti

Semnele care arata ca trebuie schimbat uleiul din cutia de transmisie: ponturi de la specialisti

Nu este nevoie sa se schimbe uleiul la cutia manual pentru ca uleiul de cutie este mult mai gros, iar temperatura de functionare este mult mai mica decat cea a unui motor, adica maximum 90 de grade. Daca totul merge cum trebuie, o cutie manual cutie merge mereu la o temperatura joasa, cam de 60-70 de grade Celsius, iar in cazuri extreme, poate ajunge si la 80-90 de grade.

acum 48 luni (30 May 2017)

Ca si alte fluide vitale ale autovehiculului, uleiul de transmisie se deterioreaza in timp.

"Lichidul de transmisie este, de cele mai multe ori, de culoare rosie.

Semne ca uleiul cutiei de transmisie trebuie inlocuit:

1. Transmisia produce zgomot in mers si la schimbarea treptelor de viteza

2. Aparitia de resturi sau impuritati in lichid

Potrivit specialistilor, in cazul unei masini cu transmisie automata uleiul trebeuie schimbat la circa 50.000 - 70.000 de kilometri, conform specificatiilor date de producator.

"Partea buna la cutiile automate este ca arata cand au nevoie de alt ulei. Daca schimbarea treptelor nu se mai face lin, daca la schimbarea treptelor se simte o bruscare, daca se vede pe joja de la uleiul cutiei un ulei murdar, noroios, in loc sa fie transparent si curat, atunci e momentul unui schimb. La fel si atunci cand este frig si cutia schimba greu de tot pana cand se incalzeste", explica specialistul.

La masinile cu o transmisie manuala, specialistii in domeniu spun ca pe toata durata de viata a unei masini se poate lasa transmisia cu uleiul venit din fabrica. Nu este nevoie sa se schimbe uleiul la cutia manual pentru ca uleiul de cutie este mult mai gros, iar temperatura de functionare este mult mai mica decat cea a unui motor, adica maximum 90 de grade. Adica atunci cand cutia de viteze incepe sa aiba o temperatura foarte mare, ba din cauza ca exista o frecare, ba din cauza motorului incins. Daca totul merge cum trebuie, o cutie manual cutie merge mereu la o temperatura joasa, cam de 60-70 de grade Celsius, iar in cazuri extreme, poate ajunge si la 80-90 de grade.

Va mai recomandam:

Cum sa racorim masina pe perioada verii fara sa consumam combustibil: ponturi de la specialisti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro