Semnele care arata ca suferim de otita. Ce simptom precede durerea si cum se trateaza corect boala

Semnele care arata ca suferim de otita. Ce simptom precede durerea si cum se trateaza corect boala

Otita este o afectiune reprezentata de o inflamatie sau chiar o infectie in zona urechii, cu care mai toti de confruntam cel putin o data in viata. Tratamentul otitei, obligatoriu de indicat doar de catre ORL-ist Potrivit medicului, orice otita, indiferent de stadiul in care a fost diagnosticata, trebuie vazuta si urmarita de medicul specialist.

acum 50 luni (11 Apr 2016)

Otita este o afectiune reprezentata de o inflamatie sau chiar o infectie in zona urechii, cu care mai toti de confruntam cel putin o data in viata.

Potrivit doctorului Anamaria Matioc, medic primar ORL, exista trei grupe mari de otite, corespunzand localizarii inflamatiei: externa, medie si interna.

De rinofaringite sunt legate otitele medii, care sunt cele mai frecvente si care reprezinta inflamatia timpanului si a cavitatii timpanice. Anamaria Matioc precizeaza ca exista cativa factori de risc care predispun la acest tip de otita: varsta mica a pacientului, pentru ca la copii orificiul tubar este orizontalizat, mai scurt si mai larg, iar infectiile pot sa intre frecvent in urechi;

Scaderea auzului, simptom ce apare inainte de durere

Desi se stie ca in otita se manifesta o durere acuta la nivelul urechii, specialistii spun ca exista un simptom care apare mai devreme. "Pentru ca otita afecteaza calitatea auzului, unul dintre simptome este scaderea acestui simt, care merge pana la o pierdere de 40 de decibeli.

Tratamentul otitei, obligatoriu de indicat doar de catre ORL-ist

Potrivit medicului, orice otita, indiferent de stadiul in care a fost diagnosticata, trebuie vazuta si urmarita de medicul specialist. Motivul - "pentru ca risti sa tratezi o otita congestiva cu antibiotic, sa o transformi intr-o otita seroasa si asta persista. Se intampla frecvent si se observa mai cu seama la copiii din ciclul primar care fac hipoacuzie, care nu diferenteaza foarte bine sunetele si confunda f cu v, b cu p", explica ea.

Cat dureaza, in mod normal, o otita

Medicul ORL spune ca vorbim de otita acuta daca de la debut pana la sfarsit avem trei saptamani. Mai vorbim si de otitele recurente - este vorba despre acele otite care apar in cel putin trei episoade la sase luni sau in cel putin patru episoade intr-un an sau otita persistenta, care evolueaza sub doua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro