Semne care arata ca organismul imbatraneste rapid: caderea parului si tulburarile de somn, cele mai intalnite

Semne care arata ca organismul imbatraneste rapid: caderea parului si tulburarile de somn, cele mai intalnite

Oamenii de stiinta cred ca rata de imbatranire depinde in mare masura de factori externi, doar 20% din proces fiind pus pe seama geneticii. Piele excesiv de uscata Semnele de imbatranire a pielii apar de obicei dupa varsta de 25 de ani. Aceasta problema este inevitabila pentru persoanele in varsta, dar daca schimbarile incep sa apara inainte de varsta de 40 de ani, aceasta poate indica probleme in functionarea organelor interne si o rata accelerata de imbatranire corporala.

acum 72 luni (22 Apr 2018)

Oamenii de stiinta cred ca rata de imbatranire depinde in mare masura de factori externi, doar 20% din proces fiind pus pe seama geneticii. Conform unor cercetarilor recente, unii oameni imbatranesc de 3 ori mai rapid, lucru care poate fi confirmat cel mai usor de aspectul fizic, scrie brightside.me. Piele excesiv de uscata

Semnele de imbatranire a pielii apar de obicei dupa varsta de 25 de ani. Viteza mare a modificarilor cutanate legate de varsta in comparatie cu persoanele de aceeasi varsta poate fi un semn al imbatranirii premature.

Daca pielea este uscata in permanenta cu pete de pigmentare si riduri, aceasta problema este probabil sa fie legata de problemele legate de sistemul endocrin.

In plus fata de problemele hormonale, starea pielii poate fi afectata negativ de un stil de viata nesanatoasa. O dieta neechilibrata, neglijarea protectiei solide, niveluri ridicate de stres - toti acesti factori incetinesc procesul de reinnoire a pielii. este cat mai echilibrata, cu un continut suficient de legume, salate, fructe de padure si alimente bogate in grasimi nesaturate, cum ar fi nuci, uleiuri vegetale si seminte. Pungile de sub ochi

Pielea subtire din jurul pleoapelor este cea mai sensibila la influenta negativa a diferitelor tipuri de factori externi si interni daunatori, cum ar fi oboseala, lipsa somnului, stresul si razele UV. De aceea primele semne de imbatranire apar adesea in aceasta zona.

Aceasta problema este inevitabila pentru persoanele in varsta, dar daca schimbarile incep sa apara inainte de varsta de 40 de ani, aceasta poate indica probleme in functionarea organelor interne si o rata accelerata de imbatranire corporala.

Cum sa preveniti: incercati sa dormiti suficient, sa evitati mancarea sarata, sa beti mai multa apa si sa nu uitati sa hidratati pielea din jurul ochilor in fiecare zi. Daca acest lucru se intampl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro