Semne ca esti claustrofob: transpiri abundent si tremuri cand esti inconjurat de oameni in spatii inguste

Semne ca esti claustrofob: transpiri abundent si tremuri cand esti inconjurat de oameni in spatii inguste

Potrivit studiilor de specialitate, nu mai putin de 10% din populatia lumii sufera de aceasta tulburare psihica. Din pacate, cauzele claustrofobiei nu se cunosc, insa specialistii sunt de parere ca persoanele care sufera de atacuri de panica sunt mai predispuse sa dezvolte in timp si claustrofobie.

acum 99 luni (23 Jun 2015)

Potrivit studiilor de specialitate, nu mai putin de 10% din populatia lumii sufera de aceasta tulburare psihica.

Din pacate, cauzele claustrofobiei nu se cunosc, insa specialistii sunt de parere ca persoanele care sufera de atacuri de panica sunt mai predispuse sa dezvolte in timp si claustrofobie. De asemenea, claustrofobia poate avea drept posibila cauza o trauma din copilarie, in special daca ai locuit in spatii mici, neaerisite si fara intimitate.

Semne ca esti claustrofob

Printre manifestarile care pot ascunde claustrofobia enumeram: Transpiratia abundenta, pulsul accelerat, tremuratul mainilor si al picioarelor in spatii mici, cu multe persoane in jur;

Aparitia atacului de panica inainte sau dupa intrarea intr-o incapere ingusta, cum ar fi liftul;

Senzatia de greata si de sufocare atunci cand esti prins intr-o multime de oameni;

Dureri de cap aparute brusc, fix in momentul in care intri intr-o incapere ingusta. Sub nicio forma nu este recomandat tratamentul prin infruntarea fricii, cum ar fi de exemplu mersul voluntar in astfel de spatii mici in incercarea de a trece peste aceasta problema.

In schimb, claustrofobia se trateaza intocmai ca orice alta boala anxioasa, cu anumite medicamente, terapi comportamentale, hipnoza, psihoterapie, consiliere si programe speciale pentru bolnavii de fobii, doar sub supravegherea constanta a medicilor specialisti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro