Semnalele de la creier pot inlocui parolele de pe internet

Semnalele de la creier pot inlocui parolele de pe internet

Blair Armstrong, de la Centrul Basc pentru Creier si Limbaj din Spania, a inregistrat semnalele cerebrale ale 45 de voluntari, in timp ce citeau o lista de 75 de acronime, cum ar fi FBI sau DVD.

acum 107 luni (21 May 2015)

Blair Armstrong, de la Centrul Basc pentru Creier si Limbaj din Spania, a inregistrat semnalele cerebrale ale 45 de voluntari, in timp ce citeau o lista de 75 de acronime, cum ar fi FBI sau DVD. Dupa ce oamenii au pronuntat acronimele, echipa de cercetatori a analizat modul in care ele sunt pronuntate diferit. Desi tehnica e abia la inceput, rezultatul de 94% poate fi imbunatatit. Nu e prima oara cand au fost create tehnici care identifica oamenii pe baza semnalelor transmise de creier. Avantajul acestora e ca ar putea sa verifice o persoana in mod continuu, nu o singura data, cum e in cazul amprentelor sau parolelor, care sunt introduse o singura data. Practic, daca o persoana si-ar conecta creierul la mai multe dispozitive, ar putea sa le deblocheze in acelasi timp si sa nu treaca printr-un proces complicat de a-si introduce parola mereu. Spre deosebire de amintirile episodice, cele semantice nu se schimba in timpul vietii.

Practic, Armstrong si echipa vor sa transforme aceste amintiri semantice in caracteristici individuale ale fiecarei persoane, care sa inlocuiasca tehnica de amprenta sau scanarea irisului pentru autentificarea in sisteme informatice.

Daca tot e vorba de parole, ascultati sfaturile lui Edward Snowden. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro