Semnal de alarma: "Pestera - Padina, unica Statiune Turistica de Interes National unde poti sa distrugi natura"

Semnal de alarma:

"Poti sa parchezi masina oriunde pe spatiile verzi, poti sa faci un gratar cu ceva crengi rupte de prin copaci, poti sa dai drumul la manele sa se auda pana la Bran. La fel ca an de an, dispretul fata de natura, dispretul fata de investitorii si personalul unitatilor turistice continua cu o singura deosebire: din acest an avem taxe cu 300% pana la 700% mai mari pentru ca...suntem statiune turistica!

acum 21 luni (7 May 2018)

"Poti sa parchezi masina oriunde pe spatiile verzi, poti sa faci un gratar cu ceva crengi rupte de prin copaci, poti sa dai drumul la manele sa se auda pana la Bran.

Guvernul a aprobat la jumatatea lunii martie atestarea unor localitati sau parti din localitati ca statiuni turistice de interes national sau local si modificarea anexei nr.5 la Hotararea Guvernului nr.852/2008 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice. Pe lista statiunilor turistice de interes national se afla si Zona Pestera-Padina, din comuna damboviteana Moroeni.

Decizia este una benefica pentru zona Padina, unde urmeaza sa se vor construiasa partii de schi, piscine, instalatii de transport pe cablu, dar si noi unitati de cazare. De asemenea, autoritatile anunta ca se vor reabilita si moderniza drumurile care duc spre statiune. Investitorii din domeniul turismului pot accesa finantari structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localitatile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o crestere a numarului turistilor de pe piata interna si externa.

Zona Padina - Pestera este in atentia autoritatilor judetene de ani buni, care vor sa dezvolte in Muntii Bucegi o statiune montana de interes national.

"Am crezut cu totii (cu naivitate pot spune eu) ca odata ce devenim zona turistica de interes national, astfel de evenimente vor fi istorie. La fel ca an de an, dispretul fata de natura, dispretul fata de investitorii si personalul unitatilor turistice continua cu o singura deosebire: din acest an avem taxe cu 300% pana la 700% mai mari pentru ca...suntem statiune turistica! Eu sper ca administratia Parcului Natural Bucegi, Primaria Moroeni, Garda de Mediu sa nu se mai faca cum ca nu se intampla nimic ori sa continue a spune ca nu au ce face. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro