Semn de viata de la romanul rapit in Burkina Faso. Marie Jeanne Ion: Vestea buna e ca traieste

Semn de viata de la romanul rapit in Burkina Faso. Marie Jeanne Ion: Vestea buna e ca traieste

Iulian Ghergut, responsabil cu securitatea minei de mangan din Tambao, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, a fost rapit la 4 aprilie de cinci persoane inarmate, care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare. "Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso a luat nota de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetateanul roman Iulian Ghergut. Frank Timis, angajatorul de top al romanului rapit in Burkina Faso Vasile Frank Timis, proprietarul Pan African Minerals, compania la care este angajat Iulian Ghergut, este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata anul trecut de "Forbes 500 Miliardari" la 650 de milioane de euro, ocupand locul al treilea in top.

acum 85 luni (30 Aug 2015)

Romanul Iulian Ghergut, angajat al firmei Pan African Minerals, rapit in Burkina Faso de membri ai gruparii jihadiste Al-Mourabitoune, este viu si nevatamat.

In filmulet, Iulian Ghergut, care apare inconjurat de militanti ai gruparii teroriste, face apel la familia sa, la societatea Pan African Mineral, pentru care lucra in momentul rapirii, si la Guvernele din Romania si Burkina Faso, pentru a incepe negocierile pentru eliberarea sa cu cei care l-au rapit.

Inregistrarea video este primul semn de viata al ostaticului roman, de la rapirea sa, la 4 aprilie, in apropierea unei mine de mangan din Tambao.

Iulian Ghergut, responsabil cu securitatea minei de mangan din Tambao, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, a fost rapit la 4 aprilie de cinci persoane inarmate, care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare. Un jandarm si un sofer au fost raniti in atacul comis in apropierea minei exploatate de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis.

Rapirea cetateanului roman a fost revendicata la jumatatea lunii mai de gruparea jihadista salafista Al-Mourabitoune, intr-o inregistrare audio, in care a indemnat "Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului". MAE studiaza inregistrarea cu romanul rapit in Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia romanului rapit in Burkina Faso studiaza in regim de urgenta autenticitatea materialului video publicat, confirmand ca persoana care apare in inregistrare este cetateanul roman Iulian Ghergut.

"Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso a luat nota de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetateanul rom... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro