Semipreparate incalzite la microunde, la restaurante de lux: trucuri si secrete dezvaluite intr-un documentar

Semipreparate incalzite la microunde, la restaurante de lux: trucuri si secrete dezvaluite intr-un documentar

Un documentar realizat de postul Channel 4 in Marea Britanie arata ca multe restaurante de top recurg la aceasta metoda, pentru a-si creste profitul. Astfel, meniurile servite clientilor sunt de obicei semipreparate, aduse de o firma de catering si doar incalzite la microunde in bucataria restaurantului.

acum 99 luni (22 Jan 2016)

Un documentar realizat de postul Channel 4 in Marea Britanie arata ca multe restaurante de top recurg la aceasta metoda, pentru a-si creste profitul.

Astfel, meniurile servite clientilor sunt de obicei semipreparate, aduse de o firma de catering si doar incalzite la microunde in bucataria restaurantului.

Documentarul intitulat "Trucuri in afacerea cu restaurante" prezinta situatia lantului Pizza Express, care este foarte apreciat de clienti si are preturi destul de mari. In realitate insa, meniurile sunt deja preparate, nu se fac pe loc, iar restaurantul nu are nevoie de bucatari foarte bine calificati. Astfel, blatul de pizza este preparat la o brutarie din oras si apoi adus la ei, unde bucatarul adauga numai ingredientele, iar lasagna este importata chiar din Italia. Clientii nu cunosc aceste proceduri pe care le practica restaurantul, dar nu au motive de ingrijorare. Chiar daca nu sunt preparate pe loc, aceste mancaruri sunt delicioase si sigure, nu le pun sanatatea in pericol, pentru ca sunt pastrate in siguranta.

Bidveste este compania care aprovizioneaza foarte multe restaurante de top din Londra cu toate meniurile cerute: de la mic dejun la deserturi.

Din acest motiv, clientii nu au de unde sa stie daca mancarea pe care o comanda este preparata pe loc sau adusa din alta parte, gata facuta.

Aceste trucuri pentru eficientizarea productiei au fost recunoscute si de conducerea altor restaurante londoneze de top, printre care Leon si Frankie&Benny. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro