Segarcea, sex si sete de rating: de la "sexul in afara casatoriei este pacat" la "bolnavilor de SIDA ar trebui sa li se tatueze HIV pe frunte!"

A trait un trist moment de celebritate acum cativa ani, cand in ziare si la TV a aparut stirea ca o "prostituata de 11 ani" a "umplut satul de sifilis" si multi barbati din sat au fost nevoiti sa se testeze. In al doilea rand, o critica intrinseca este faptul ca nici macar nu ar fi aparut aceasta poveste in media, daca detaliile ei nu ar fi fost asa de mult la extrema. "Vai de mine, da ce-i in satul ala, acolo toti se cotarcesc fiecare cu fiecare, astia nu au auzit de prezervativ, cand ai o aventura folosesti prezervativ, abia cand ai o relatie stabila de 1-2 ani incepi sa renunti la el. In acelasi timp, daca esti de 2 ani intr-o relatie cu cineva nu va disparea prin magie nicio infectie cu transmitere sexuala pe care o are acea persoana numai pentru ca ati fost cuminti si ati facut sex cu prezervativ timp de 2 ani.

acum 113 luni (31 Oct 2014)

>

Am in mana cartea "Lizoanca la 11 ani". A trait un trist moment de celebritate acum cativa ani, cand in ziare si la TV a aparut stirea ca o "prostituata de 11 ani" a "umplut satul de sifilis" si multi barbati din sat au fost nevoiti sa se testeze.

Doina Rusti a scris aceasta carte pentru ca nu i-a venit sa creada felul in care ziarele au vorbit despre cazul Lizoancai. In primul rand, Rusti a criticat felul in care, pentru a vinde o poveste senzationala, un copil de 11 ani, abuzat de barbati adulti din comunitate, a fost prezentat drept prostituata. In al doilea rand, o critica intrinseca este faptul ca nici macar nu ar fi aparut aceasta poveste in media, daca detaliile ei nu ar fi fost asa de mult la extrema. In urma vestii despre afectiune de care suferea tanarul, aproximativ 40 de persoane din cercurile celor cu care el a avut relatii sau raporturi sexuale s-au testat. pacat ca nu le-a dat la mai multe parasute care se fwt la foc continuu." NU, nimeni nu merita sa fie bolnav pentru un anumit comportament sexual. Sexul nu vine la pachet cu pedepse, pentru ca sexul nu este ceva rau, este ceva natural. Nu exista pedeapsa ca mi-a placut de cineva, pedeapsa ca am facut sex. HIV-ul nu este o pedeapsa, este un virus de care te poti proteja daca folosesti mereu prezervative si pe care, ca persoana infectata, il poti tine sub control cu tratament.

"Vai de mine, da ce-i in satul ala, acolo toti se cotarcesc fiecare cu fiecare, astia nu au auzit de prezervativ, cand ai o aventura folosesti prezervativ, abia cand ai o relatie stabila de 1-2 ani incepi sa renunti la el. In acelasi timp, daca esti de 2 ani intr-o relatie cu cineva nu va disparea prin magie nicio infectie cu transmitere sexuala pe care o are acea persoana numai pentru ca ati fost cuminti si ati facut sex cu prezervativ timp de 2 ani. "Nu cred ca am nimic." "Nici eu nu cred ca am nimic. Dar nu mi-am mai facut teste de mult" "Nici eu."

"Bolnavilor de sida ar trebui sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro