Seful SRI Prahova, Sabin Iancu, a fost schimbat din functie si mutat intr-o alta unitate

Seful SRI Prahova, Sabin Iancu, a fost schimbat din functie si mutat intr-o alta unitate

"Printr-o decizie manageriala, domnul colonel Sabin Iancu a fost mutat din functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova intr-o alta unitate din cadul Serviciului Roman de Informatii", a spus Ovidiu Marincea. El este procurorul care a anchetat si a facut rechizitoriul in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 35 de milioane de euro, in care au fost trimisi in judecata fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, numerosi oameni de afaceri ale caror firme au avut in ultimii ani contracte importante cu Consiliul Judetean Prahova, dar si Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

acum 71 luni (9 May 2017)

"Printr-o decizie manageriala, domnul colonel Sabin Iancu a fost mutat din functia de sef al Directiei Judetene de Informatii Prahova intr-o alta unitate din cadul Serviciului Roman de Informatii", a spus Ovidiu Marincea.

Presedintele Comisiei de control al Serviciului Roman de Informatii, Adrian Tutuianu, declara, in 21 martie, ca nu l-a chemat la audieri pe Sabin Iancu, seful SRI Prahova, deoarece nu vrea sa faca o regula din audierea unor ofiteri de informatii, in conditiile in care intreaga activitate a comisiei ar fi "denaturata".

Tutuianu preciza atunci ca au fost audiati deputatul Andreea Cosma si fostul ofiter al SRI Daniel Florea, care a lucrat in cadrul Directiei de Informatii Prahova, iar cu ocazia audierii au fost depuse mai multe documente, care vor fi analizate de comisie, apoi se va decide daca vor fi solicitate SRI si alte date, informatii si rapoarte.

In luna februarie, deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, condamnat pe fond la opt ani de inchisoare pentru coruptie, a trimis o scrisoare Comisiei de control al SRI in care reclama situatia procurorului Mircea Negulescu, atunci magistrat la DNA Ploiesti, privind instrumentarea unor dosare penale care o vizeaza pe ea si familia sa.

Andreea Cosma a fost trimisa in judecata de DNA, alaturi de fostul presedinte al Consiliului Jidetean Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vanzarea subevaluata a cazarmii "Ciuperceasca", care a intrat in activul Parcului Industrial Plopeni dupa un schimb de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, Andreea Cosma fiind acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

In urma actiunii disciplinare, Inspectia Judiciara a stabilit ca procurorul Mircea Negulescu a cerut unui magistrat, in prezenta unui martor, a unui avocat si a unui jurnalist, informatii cu privire la continutul unor interceptari dintr-un dosar, a discut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro