Seful SRI a dat raport degeaba in Parlament

La sfarsitul audierilor de joi ale directorului Serviciului Roman de Inforrmatii, Eduard Hellvig, presedintele Comisiei de control al SRI, social-democratul Adrian Tutuianu, a fost singurul membru al acestei structuri care a fost mandatat sa explice relatia dintre Ministerul Afacerilor Interne si serviciul secret. Din dezbateri a rezultat ca SRI si-a indeplinit atributiile care vizeaza actiunile unor persoane cu activitati extremiste si au fost transmise informari beneficiarilor de informatii, incepand cu data de 2 februarie (n.r.- nu din 1 februarie, cand au avut loc incidentele intre un grup de protestari violenti si jandarmi).

acum 44 luni (9 Feb 2017)

La sfarsitul audierilor de joi ale directorului Serviciului Roman de Inforrmatii, Eduard Hellvig, presedintele Comisiei de control al SRI, social-democratul Adrian Tutuianu, a fost singurul membru al acestei structuri care a fost mandatat sa explice relatia dintre Ministerul Afacerilor Interne si serviciul secret. "Toti membrii Comisiei au fost de acord ca activitatea MAI s-a desfasurat in limitele legii, ca a fost coordonata eficient de toate institutiile de conducere, ca s-a reusit izolarea elementelor negative din Piata. Din dezbateri a rezultat ca SRI si-a indeplinit atributiile care vizeaza actiunile unor persoane cu activitati extremiste si au fost transmise informari beneficiarilor de informatii, incepand cu data de 2 februarie (n.r.- nu din 1 februarie, cand au avut loc incidentele intre un grup de protestari violenti si jandarmi). Nu sunt elemente care sa ne arate ca au fost afectate unitatea, integritatea teritoriala a Romaniei, sau activitati care sa afecteze statul roman, care se circumscriu ideii de securitate nationala", a afirmat Tutuianu, prezentand concluziile audierilor, inainte de a fi luat la intrebari de reporteri. Pe de alta parte , Tutuianu i-a luat aparare colegei de partid in ceea ce priveste schimbul de informatii intre SRI si MAI. Mai precis, senatorul PSD a afirmat ca MAI primit informatii de la SRI cu cateva ore inainte ore de proteste, prin SMS, insa fara a fi ceva nou care sa-i ajute. Au fost informatii care nu au adus nimic in plus fata de ce stia si Ministerul de Interne", a declarat Tutuianu, fiind intrebat daca pe 1 februarie ministrul de Interne a primit vreo informare. In acelasi timp, presedintele Comisiei de control al SRI a declarat ca ministrul Dan nu a gresit cu nimic in comunicarea sa, cu toate ca acesta spusese ca nu a primit informari.

"Comunicare insuficienta"

Pana la urma, concluzia lui Adrian Tutuianu a fost contrara opiniilor sefului statului, care declarase pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro