Seful Radio Romania: "Sper sa nu fie ultimul targ Gaudeamus"

Seful Radio Romania:

Standul Chinei va cuprinde mai multe zone cu destinatii diferite: Expozitie de Carte, Expozitie Culturala (benzi desenate clasice din China, o selectie de tiparituri chinezesti antice si grafica originala de carte pentru copii, apartinand unor artisti din China) si Spatiul de Evenimente care va gazdui, alaturi de ceremonia de inaugurare a standului Invitatului de onoare, lansari de carte si momente de tip profesional si de schimburi interculturale. Aflat la cea de a 14-a editie, "Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica Pentru Tineret" aduce peste 60 de tineri, curiosi si creativi, care vor prezenta inventii fascinante si originale, in cadrul celor trei sectiuni dedicate: Stiinte Aplicate (mecanica, electrica, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica etc.), Tehnologia Informatiei (tehnologie care asociaza utilizarea calculatorului si informatiile, care ajuta sa produca, sa manipuleze, sa comunice sau sa difuzeze informatiile), Tehnologii ale Viitorului (robotica, graphic design, arhitectura futurista etc.) Expozitia "Pagini din istoria radioului", organizata pentru a treia oara in colaborare cu Asociatia Radioclubul Romaniei, prezinta, in fotografii documentare si in exponate reale, pentru curiosi si pasionati de toate varstele, o interesanta si succinta trecere in revista a mai multor etape din evolutia radioului si a aparatelor de radio de-a lungul timpului.

acum 41 luni (9 Nov 2016)

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, "cel mai citit targ de carte, de la cel mai ascultat radio" de peste doua decenii, va avea loc in perioada 16 - 20 noiembrie in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo.

"Noi speram din tot sufletul, avand in vedere contextul in care unii politicieni incearca sa ne treaca strada cu forta, impotriva vointei noastre si a bunei practici europene, sper sa nu fie ultimul targ Gaudeamus, care este unul dintre evenimentele extrem de importante pe care Radio Romania le organizeaza, le sustine si le finanteaza exclusiv din venituri proprii, respectiv din contributia cetatenilor", a declarat directorul Radio Romania, Ovidiu Miculescu.

Gaudeamus reuneste, anul acesta, peste 300 de expozanti si peste 850 de evenimente editoriale si profesionale. Gaudeamusul de anul acesta in acest moment se arata ca va dobori recordurile pe care le-am stabilit anul trecut in ceea ce priveste numarul de participanti, de evenimente, speram ca si numarul de vizitatori",

a completat Miculescu. Partea romana ne-a oferit un stand foarte mare de 350 de metri patrati si China va participa cu peste 2.000 de titluri de carti, 3.000 de exemplare si peste 50 de mari edituri, reprezentate de peste 100 de oameni din domeniu", a declarat reprezentantul Ambasadei, care a amintit si sloganul "Cititi China!".

Standul Chinei va cuprinde mai multe zone cu destinatii diferite: Expozitie de Carte, Expozitie Culturala (benzi desenate clasice din China, o selectie de tiparituri chinezesti antice si grafica originala de carte pentru copii, apartinand unor artisti din China) si Spatiul de Evenimente care va gazdui, alaturi de ceremonia de inaugurare a standului Invitatului de onoare, lansari de carte si momente de tip profesional si de schimburi interculturale.

"Carte si multimedia" este modulul de baza al fiecarei editii, care reuneste oferta la zi de ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro