Seful psihologilor a inventat ziua de "munca" de 30 de ore
De asemenea, mai avea functii in cadrul a cinci proiecte finantate din fonduri europene (pentru care era platit), presedinte al CPR (in cadrul careia desfasura si activitati diverse cum ar fi - atributii de administrare, dar si activitati in legatura cu elaborarea legislatiei, normelor, reglementarilor profesiei de psiholog si implementarii acestora), cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu", director stiintific (salarizat), referent in comisii de doctorat la Universitatea Babes Bolyai, formator la Conferinta Nationala SMART PSI, presedinte al Societatii Romane de Psihologie Experimentala Aplicata, redactor si membru la mai multe publicatii de specialitate, sau participant la editarea unor lucrari de specialitate si la diverse manifestari stiintifice nationale si internationale.
Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania (CPR), Mihai Anitei, trimis recent in judecata pentru frauda cu fonduri europene, ajungea sa munceasca 20 de ore, 24 de ore sau chiar 30 de ore pe zi, daca ar fi sa analizam datele raportate de acesta intr-un proiect finantat din fonduri europene. Procurorii DNA spun ca este vorba de un caz clar de prezentare de acte false pentru a justifica cheltuirea banilor. Informatiile apar in dosarul in care Mihai Anitei a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de conflict de interese in forma continuata si pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Totul incepe in august 2014, atunci cand Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF) a sesizat DNA dupa ce au iesit la iveala ai multe probleme privind proiectul "SCOP - specializarea consilierilor de orientare profesionala", implementat de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) in parteneriat cu CPR, finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013. Mihai Anitei a mai semnat un contract si cu sotia sa, tot psiholog, avand ca obiect prestare de activitati supervizare consilieri de orientare profesionala, pentru o durata de 672 de ore. Pentru a justifica sumele de bani primite in executarea celor doua contracte de prestari de servicii pe care si le-a atribuit, Anitei ar fi prezentat la ANOFM, in perioada 2011-2012, un numar de 28 de rapoarte ce contineau date inexacte, nereale, cu privire la orele prestate ca expert, in conditiile in care aceste ore nu puteau efectiv, fizic, sa fie prestate.
"Era imposibil ca Anitei Mihai, ca si orice alta fiinta umana de altfel, sa poata lucra intr-un ritm sustinut atatea ore pe zi", specialist DNA Functii, catedre, proiecte
Pentru a dovedi ca datele prezentate de An... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro