Seful Parlamentului Ungariei, ingrijorat de viitorul maghiarilor din Romania, critica Uniunea Europeana

Seful Parlamentului Ungariei, ingrijorat de viitorul maghiarilor din Romania, critica Uniunea Europeana

Kover considera ca nivelul relatiilor dintre Ungaria si Romania este atat de scazut, incat viitorul comunitatilor maghiare din Transilvania este necesar sa fie vazut cu "ingrijorare grava". In opinia sa, atitudinea Uniunii Europene (UE) fata de drepturile omului este "un pic distorsionata", intrucat conducatorii blocului european sunt mai preocupati de "igiena mentala a puilor hibrizi de gaina si porcilor ingrasati" decat de protectia drepturilor comunitatilor la "autodeterminare" educationala si culturala.

acum 63 luni (18 May 2015)

Kover considera ca nivelul relatiilor dintre Ungaria si Romania este atat de scazut, incat viitorul comunitatilor maghiare din Transilvania este necesar sa fie vazut cu "ingrijorare grava".

In afara de o "sustinere substantiala", Guvernul de la Budapesta incearca sa construiascca relatii economice care sa ajute comunitatea romano-maghiara, a spus Kover duminica intr-un interviu pentru postul public Kossuth Radio.

Executivul condus de Viktor Orban vrea sa se asigure ca Europa nu aude doar vocea celor care recurg la forta pentru aplicarea "drepturilor constitutionale la autodeterminare", ci si pe cea a celor care incearca sa foloseasca mijloace pasnice pentru a atinge acelasi scop, a declarat presedintele Parlamentului ungar.

In opinia sa, atitudinea Uniunii Europene (UE) fata de drepturile omului este "un pic distorsionata", intrucat conducatorii blocului european sunt mai preocupati de "igiena mentala a puilor hibrizi de gaina si porcilor ingrasati" decat de protectia drepturilor comunitatilor la "autodeterminare" educationala si culturala.

Capacitatea de reprezentare a intereselor Ungariei este mai "proasta", in multe privinte, decat oricand altcandva in ultimii 25 ani, din cauza ca Guvernul Orban a ales un drum catre relansarea economica care a afectat interesele tarii in strainatate, recunoaste Kover. Dar, in ultimii patru ani, Cabinetul Orban a ales o cale prin care sa puna tara pe picioare - in urma "falimentarii" Ungariei pe care Kover o atribuie fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany - care a afectat anumite interese internationale, a insistat el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro