Seful Metrorex a demisionat. Regia tocmai a acordat un contract de sute de milioane de euro pentru trenuri catre CAF

Seful Metrorex a demisionat. Regia tocmai a acordat un contract de sute de milioane de euro pentru trenuri catre CAF

PESA (Polonia) a solicitat cel mai mult, respectiv 341 de milioane de euro, Alstom (Franta) cere 322 de milioane de euro, CAF (Spania) vrea aproape 310 milioane de euro pentru garniturile sale, CSR Qindao (China) doreste 272 de milioane de euro, in vreme ce Astra Vagoane Calatori a cerut cel mai putin, respectiv 260 de milioane de euro. Conform bugetului de venituri si cheltuieli pe acest an al companiei, aprobat de Guvern si publicat luni in Monitorul Oficial, numarul de angajati prognozat pentru finele anului va scadea usor, la 4.218 persoane de la 4.224 la finele anului trecut, dar vor creste cheltuielile cu salariile (de la 207,1 milioane lei la 211,6 milioane lei) si bonusurile acestora (de la 12,3 milioane lei la 14,6 milioane lei).

acum 53 luni (24 Mar 2015)

Conducerea companiei a fost preluata, temporar, de directorul de Investitii si Achizitii Publice al administratorului retelei de metrou, Catalin Homor. "Membrii Adunarii Generale a Actionarilor din cadrul Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA au luat act de renuntarea la contractul de mandat pentru functia de director general a domnului Aurel Radu. Achizitia de trenuri, contract de sute de milioane de euro Demisia lui Aurel Radu vine dupa ce Metrorex a desfasurat o controversata procedura de licitatie pentru achizitia de trenuri, necesare pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon. PESA (Polonia) a solicitat cel mai mult, respectiv 341 de milioane de euro, Alstom (Franta) cere 322 de milioane de euro, CAF (Spania) vrea aproape 310 milioane de euro pentru garniturile sale, CSR Qindao (China) doreste 272 de milioane de euro, in vreme ce Astra Vagoane Calatori a cerut cel mai putin, respectiv 260 de milioane de euro.

UPDATE Astra Vagoane Calatori, detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, si Alstom Transport, parte a grupului francez Alstom, au contestat la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) licitatia organizata de Metrorex pentru cumparare a 51 trenuri noi pentru Magistrala 5, atribuita, potrivit mai multor surse din piata, companiei spaniole CAF. Conform bugetului de venituri si cheltuieli pe acest an al companiei, aprobat de Guvern si publicat luni in Monitorul Oficial, numarul de angajati prognozat pentru finele anului va scadea usor, la 4.218 persoane de la 4.224 la finele anului trecut, dar vor creste cheltuielile cu salariile (de la 207,1 milioane lei la 211,6 milioane lei) si bonusurile acestora (de la 12,3 milioane lei la 14,6 milioane lei). Cresterea tarifelor de calatorie Conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, tarifele pentru calatoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, pretul cartelei pentru doua calatorii urmand sa creasca de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 calatorii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro