Seful medicilor din Romania, judecat intr-un dosar de coruptie, isi doreste legalizarea "plicului" din spitale

Seful medicilor din Romania, judecat intr-un dosar de coruptie, isi doreste legalizarea

Vreau sa va spun ca se da si in Germania, se da si in Franta, in Japonia nu mai spun, acolo nu exista care sa vina si sa nu dea, pentru ca tine de cultura lor.

acum 99 luni (8 Sep 2014)

Astarastoae a comentat in termeni metaforici importanta legalizarii "plicului" din spitale, precizand ca aceasta practica ar fi in concordanta atat cu juramantul lui Hippocrate, cat si cu normele etice. Vreau sa va spun ca se da si in Germania, se da si in Franta, in Japonia nu mai spun, acolo nu exista care sa vina si sa nu dea, pentru ca tine de cultura lor. Singura problema este tocmai ca sa ai controlul si sa nu existe conditionarea actului medical.

Seful mediculor a spus ca o eventuala legalizare a acestor practici ar trebui facuta cu protejarea pacientilor care nu sunt dispusi "sa dea", astfel incat sa nu se ajunga la o conditionare a actului medical. Astarastoae este de parere platile informale de care ar putea beneficia medicii ar trebui "scoase la vedere" si impozitate.

Vasile Astarastoae este judecat in prezent in doua dosare penale, la Iasi si Suceava, intr-unul dintre acestea fiind acuzat de fapte de coruptie. Seful medicilor a fost declarat, de asemenea, definitiv, in stare de incompatibilitate cu functia de rector a Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro