Seful IPJ Teleorman, despre problemele Politiei Romane si cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut: "Eu consider ca nu avem motive sa ne plangem"

Seful IPJ Teleorman, despre problemele Politiei Romane si cele 600.000 de dosare penale cu autor necunoscut:

Intervievat in cadrul campaniei "Adevarul" intitulate "Romania infractorilor necunoscuti", Gheorghe Valentin Dumitrascu (42 de ani), seful Inspectoratului de Politie a Judetului Teleorman, a oferit date tehnice despre institutia pe care o conduce, dar s-a poticnit la raspunsul despre instrumentarea unor dosare penale ale baronului de Teleorman Liviu Dragnea si ale fostei sale sotii Bombonica. Dotarea este prevazuta si stabilita in norma de inzestrare, care se aplica in functie de structura din care face parte politistul si de activitatile desfasurate de acesta. Exista mai multe posturi de politie in mediul rural unde se inregistreaza deficit de personal, dar am demarat procedura de ocupare a acestora, atat cu personal din sursa externa, cat si personal din sursa interna, mai exact pentru functiile de conducere. Activitatea unui politist in mediul rural este una complexa, de la activitati de prevenire si combatere a infractiunilor, pana la supraveghere, indrumare si control pe linie rutiera, pana la asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe raza localitatii si la cea de solutionare a dosarelor penale aflate in lucru la postul de politie. La nivelul posturilor de politie din mediul rural avem in jur de 2.000 de dosare penale, ceea ce inseamna ca la fiecare post de politie se instrumenteaza, in medie, cate 22 de dosare penale pe luna. Are o valoare de inventar de aproximativ 3 miliarde de lei vechi, dar valoarea este data de echipamentele specifice de criminalistica cu care este dotata masina. S-au intensificat testarile de integritate, s-au actualizat riscurile si masurile asociate acestor tipuri de fapte, colaborand conform legislatiei pe aceasta linie cu serviciul teritorial de profil care a si participat, de altfel la instruirea politistilor.

acum 44 luni (31 Oct 2016)

Intervievat in cadrul campaniei "Adevarul" intitulate "Romania infractorilor necunoscuti", Gheorghe Valentin Dumitrascu (42 de ani), seful Inspectoratului de Politie a Judetului Teleorman, a oferit date tehnice despre institutia pe care o conduce, dar s-a poticnit la raspunsul despre instrumentarea unor dosare penale ale baronului de Teleorman Liviu Dragnea si ale fostei sale sotii Bombonica. Pana sa fie detasat in Teleorman, el a fost ofiter specialist in cadrul IGPR la Directia Operatiuni Speciale (2008-2012) si sef grup interventie - Grupul Special de Protectie si Interventie Acvila Bucuresti (2003-2008). Seful IPJ Teleorman este absolvent al Academiei de Politie Al. I Cuza Bucuresti (licentiat in 1999), are studii postuniversitare in Drept International Umanitar (2001) si master la Universitatea Spiru Haret-Facultatea de Istorie. - Domnule inspector-sef Gheorghe Dumitrascu, cati angajati are in prezent Inspectoratul de Politie al judetului Teleorman? Inspectoratul de Politie Teleorman are in acest moment 889 de politisti incadrati, din care in structurile operative lucreaza 777 de politisti, iar in cele neoperative - 112. - Exista servicii sau directii in cadrul IPJ Teleorman unde se resimte lipsa de personal? Nu pot spune insa ca deficitul de personal pe care il are IPJ Teleorman afecteaza activitatile desfasurate in prezent. Aveti probleme cu sediile de politie din rural? Nu exista servicii care sa aiba probleme din punct de vedere al inzestrarii. Sunt cladiri care necesita lucrari de reparatie curente, de modernizare sau consolidare care, in functie de prioritati, urmeaza a fi executate. - Exista in mediul rural posturi de politie fara dotari de baza, fara calculator sau imprimanta? Nu exista posturi de politie fara dotari de baza. In fiecare post de politie exista cel putin un calculator si o imprimanta. Dotarea este prevazuta si stabilita in norma de inzestrare, care se aplica in functie de structura din care face parte politistul si de activitatile desfasu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro