Seful IPJ Covasna, despre banii alocati de la Bucuresti pentru prevenirea criminalitatii: "Sumele nu exista. Ne descurcam cu sponsorizari"

Seful IPJ Covasna, despre banii alocati de la Bucuresti pentru prevenirea criminalitatii:

Campania "Romania infractorilor necunoscuti" continua cu un interviu in care comisarul sef Silviu Stoenescu, imputernicit la comanda Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Covasna, vorbeste deschis despre cazurile cu autor necunoscut (AN), despre problemele cu care se confrunta institutia pe care o conduce, inclusiv lipsa unui sediu propriu, dar si despre fondurile primite de la Bucuresti pentru actiunile pe linia prevenirii criminalitatii. Doar pe aceste dosare nu sunt lucratori specializati, sunt lucratori are au calitatea de politie judiciara de la formatiunile de investigatii criminale, de la posturile comunale de politie in special, care lucreaza in aceste dosare si in dosare cu autori cunoscuti. Noi ne-am axat pe un program, mai demult, sa renovam posturile de politie, in sensul de la le racorda la utilitati, la apa, la canal, de a amenaja grupuri sanitare la posturile mai vechi, care nu erau dotate cu asa ceva, apoi locuintele de la posturi, sa le renovam, sa le amenajam, sa le facem locuibile pentru politistii care lucreaza in mediul rural, pentru ca avem foarte multi navetisti, iar asta este o alta problema care tine tot de personal. Sa stiti ca nu, in cadrul programului meu de audiente vin in medie 2, foarte putini, pentru ca, de altfel, si numarul petisiilor este destul de mic, problemele se rezova in comunitate, oamenii sunt in mare majoritate multumiti de modul cum se rezolva problema de catre politistii din localitatea respectiva, de politistii care au in instrumentare dosarul, cazul.

acum 39 luni (2 Nov 2016)

Campania "Romania infractorilor necunoscuti" continua cu un interviu in care comisarul sef Silviu Stoenescu, imputernicit la comanda Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Covasna, vorbeste deschis despre cazurile cu autor necunoscut (AN), despre problemele cu care se confrunta institutia pe care o conduce, inclusiv lipsa unui sediu propriu, dar si despre fondurile primite de la Bucuresti pentru actiunile pe linia prevenirii criminalitatii.

"Adevarul": Sunt aproape 2.000 de dosare cu autor necunoscut la nivelul IPJ Covasna.

Sunteti de 15 ani in echipa de conducerea Inspectoratului, stiti foarte bine situatia operativa.

Si nivelul criminalitatii este scazut in judetul nostru, pe de o parte. Pe de alta parte, avem si un procent destul de bun de solutionare. Judetul fiind mic, persoanele pretabile la comiterea unui anumit gen de infractiuni, furturi in general, sunt cunoscute, populatia este stabila, nu este fluctuanta, ca in marile judete. Sunt niste elemente care duc la aceasta cifra, de exemplu numai in acest an am inregistrat circa 1.000 de AN-uri si am solutionat circa 900. Doar pe aceste dosare nu sunt lucratori specializati, sunt lucratori are au calitatea de politie judiciara de la formatiunile de investigatii criminale, de la posturile comunale de politie in special, care lucreaza in aceste dosare si in dosare cu autori cunoscuti. Cum comentati existenta acestor aproximativ 600.000 de dosare cu autor necunoscut la nivel de tara, sunt aproximativ jumatate din dosarele penale existente. Nu pot sa comentez la nivel national, n-am puncte de reper, n-am pe ce sa-mi bazez un rationament sau o concluzie, nu pot face asemenea analize.

Din totalul de angajati pe care ii are IPJ Covasna, cat la suta sunt politisti operativi?

Cei care concura la combaterea criminalitatii si la mentinerea ordinii publice sunt mai multi decat cei care sunt efectiv in strada si atunci e greu sa s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro