Seful Executivului crede ca modificarile la Legile Justitiei ar trebui duse direct la Parlament

am vorbit cu domnul Toader sa incercam sa imaginam o dubla cheie, sa nu fie doar mana cuiva, ci si a altcuiva, iar daca ambele decid ca lucrurile au luat-o razna, sa poata interveni.

acum 74 luni (10 Oct 2017)

Premierul Romaniei, Mihai Tudose a declarat, la postul de televiziune Antena 3, ca, in opinia sa, legile Justitiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultari si dezbateri in comisii.

"Eu cred ca legile Justitiei ar trebui duse direct la Parlament, sa faca consultari, sa se duca in Comisii. In mod normal, Inspectia Juridica ar trebui sa fie un organism independent. am vorbit cu domnul Toader sa incercam sa imaginam o dubla cheie, sa nu fie doar mana cuiva, ci si a altcuiva, iar daca ambele decid ca lucrurile au luat-o razna, sa poata interveni. Teoretic, inca legile justitiei nu sunt la Guvern, asteapta niste avize, Comisia de la Venetia se intruneste parca abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul si-o asuma", a afirmat premierul.

"Nu in ideea de a le pune hat, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu sa facem un capastru. Luam la intamplare un magistrat, cand numara spetele in zeci, sute de dosare, e o problema, nu poti sa faci asta fara sa faci o greseala", a mai spus Tudose. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro