Seful diplomatiei, Teodor Melescanu, audiat la DNA, in dosarul privind OUG 13: Nu sunt specialist mare in drept constitutional, dar cand CCR spune ca ceva nu este in regula, trebuie sa le punem in acord legislativ

Precizari Ministerul Justitiei: "In cursul zilei de ieri, 01 februarie 2017, Ministerul Justitiei a primit solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie - de a transmite, pana la data de 02 februarie a.c., in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea Ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal si Legea nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si cu proiectul de lege adoptat de Guvernul Romaniei, pentru gratierea unor pedepse. Mai credem, asa cum am mai mentionat in denunt, ca este necesar sa se verifice circuitul de initiere si avizare de la emitent (in speta Ministerul Justitiei) si sa se afle cu exactitate imprejurarile initierii si redactarii ordonantelor, avand in vedere informatiile publice ca cel putin ordonanta gratierii nu a fost initiata si redactata la Ministerul Justitiei si ca directiile de elaborare si/sau de avizare acte normative ar fi fost puse in fata unui proiect redactat in alta parte si ca li s-ar fi ignorat punctul de vedere", preciza Mihai Politeanu, pe pagina sa de Facebook.

acum 91 luni (21 Feb 2017)

UPDATE 11.29: "Nu sunt specialist mare in drept constitutional, dar cand CCR spune ca ceva nu este in regula, trebuie sa le punem in acord legislativ", a precizat ministrul Teodor Melescanu, la iesire de la sediul DNA.

In 2 februarie, DNA a anuntat ca a fost inregistrata o sesizare depusa de mai multe persoane publice, cu privire la modalitatea de adoptare a unor acte normative.

"La Directia Nationala Anticoruptie s-a inregistrat o sesizare depusa de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate in competenta de solutionare a institutiei, in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative.

Dosarul a fost inregistrat la data de 24 ianuarie, in urma unei plangeri depuse de Mihai Politeanu, si nu are legatura cu modul in care au fost adoptate si publicate, in noapea de 1 februarie, ordonantele de urgenta de gratiere si care modifica legile penale. Insa, potrivit procedurii penale, procurorul investit cu ancheta, este obligat sa analizeze toate imprejurarile in care au fost elaborate, aprobate si publicate cele doua ordonante de urgenta

Noul Cod de Procedura Penala prevede inceperea urmaririi penale "in rem" (pentru fapta) imediat ce se depune o plangere penala, iar primele acte procedurale sunt cele de strangere a unor inscrisuri de la institutii sau persoane, daca acestea exista. Documentele cerute de la Ministerul Justitiei face parte din aceasta procedura obligatorie de la inceputul anchetei.

Precizari Ministerul Justitiei:

"In cursul zilei de ieri, 01 februarie 2017, Ministerul Justitiei a primit solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie - de a transmite, pana la data de 02 februarie a.c., in original, toate inscrisurile care au legatura cu elaborarea si emiterea Ordonantei de urgenta a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate si completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro