Seful diplomatiei germane: "Nu mai suntem siguri ca inca mai recunoastem America"

Seful diplomatiei germane:

Sigmar Gabriel s-a folosit de acest discurs care ar putea fi ultimul pe care il sustine din pozitia de sef al diplomatiei, avand in vedere ca Germania se pregateste pentru un nou guvern de coalitie, pentru a critica politica externa a SUA atat in ceea ce priveste fondul, cat si forma, comenteaza dpa. Totodata, el a afirmat ca Jocurile Olimpice din Coreea de Sud pot sa opreasca doar temporar "escaladarea extrem de periculoasa din jurul programului de arme nucleare al Coreei de Nord".

acum 75 luni (18 Feb 2018)

"Nu mai suntem siguri ca inca mai recunoastem America", a afirmat ministrul german de Externe, inainte sa ia cuvantul consilierul pentru securitate nationala al presedintelui american Donald Trump, H.R. Sigmar Gabriel s-a folosit de acest discurs care ar putea fi ultimul pe care il sustine din pozitia de sef al diplomatiei, avand in vedere ca Germania se pregateste pentru un nou guvern de coalitie, pentru a critica politica externa a SUA atat in ceea ce priveste fondul, cat si forma, comenteaza dpa.

El a descris Uniunea Europeana drept o imensa realizare, insa a insistat asupra faptului ca blocul are nevoie de un "proiect de putere" comun pentru a evita sa fie "vegetarian intr-o lume a carnivorelor", noteaza DW. Insistand asupra faptului ca, la inceputul anului 2018, comunitatea internationala se confrunta cu o multime de provocari legate de securitate si cu amenintarea unui conflict major in diferite regiuni ale lumii, Sigmar Gabriel a afirmat ca "predictibilitatea si credibilitatea sunt in prezent bunuri rare in relatiile internationale". Totodata, el a afirmat ca Jocurile Olimpice din Coreea de Sud pot sa opreasca doar temporar "escaladarea extrem de periculoasa din jurul programului de arme nucleare al Coreei de Nord". In acelasi timp, potrivit oficialului german, pretentia Chinei pentru un rol de lider, utilizarea de catre Rusia a puterii militare si escaladarea nationalismului si protectionismului constituie alte pericole. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro