Seful diplomatiei americane promite Ucrainei sustinerea SUA

Seful diplomatiei americane promite Ucrainei sustinerea SUA

Pe de alta pare, presedintele SUA, Doland Trump, a declarat, duminica, ca "nu se va face nimic pana cand problemele ucraineana si siriana nu vor fi rezolvate", a scris liderul de la Casa Alba pe Twitter, la intoarcerea dintr-o vizita de patru zile in Europa, in cursul careia s-a intalnit pentru prima data, sambata, la summitul G20 de la Hamburg, si cu omologul sau rus Vladimir Putin.

acum 84 luni (9 Jul 2017)

Seful diplomatiei americane, Rex Tillerson, a afirmat ca Ucraina, macinata de mai multe de trei ani de luptele cu separatistii prorusi si a carei suveranitate teritoriala a fost incalcata prin anexarea Crimeei, "a progresat mult". "Inca mai avem multe de facut si este vorba numai despre securizarea viitorului Ucrainei", a spus Tillerson la Kiev, inainte de o intalnire cu presedintele ucrainean Petro Porosenko. Sustinerea SUA a fost cheie pentru ca Ucraina sa limiteze conflictul la regiunile din estul tarii si sa isi reconstruiasca economia dupa a doua sa revolutie prodemocratica in decurs de un deceniu. "Este necesar pentru Rusia sa faca primul pas in favoarea unei dezescaladari a situatiei din estul Ucrainei, in special in ceea ce priveste armistitiul si retragerea materialului militar" a declarat Tillerson in cursul primei sale vizite oficiale la Kiev. "Cerem Rusiei sa isi onoreze angajamentele asumate in cadrul acordurilor (de pace) de la Minsk si sa-si foloseasca influenta asupra separatistilor", a adaugat el dupa o intalnire cu presedintele ucrainean Petro Porosenko.

Pe de alta pare, presedintele SUA, Doland Trump, a declarat, duminica, ca "nu se va face nimic pana cand problemele ucraineana si siriana nu vor fi rezolvate", a scris liderul de la Casa Alba pe Twitter, la intoarcerea dintr-o vizita de patru zile in Europa, in cursul careia s-a intalnit pentru prima data, sambata, la summitul G20 de la Hamburg, si cu omologul sau rus Vladimir Putin. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro