Seful delegatiei FMI, Reza Baqir: Majorarile salariale ameninta cresterea economica

"Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite si taxe, majorarile salariale ce depasesc cresterile de productivitate si investitiile publice de calitate, de volum redus, incep sa ameninte aceste realizari si restrang cresterea potentialului.

acum 32 luni (17 Mar 2017)

Presedintele Fondului Monetar International, Reza Baqir, avertizeaza ca nu mai este loc de alte taieri de taxe. Reducerile succesive de impozite, majorarile salariale si investitiile reduse ale statului ameninta cresterea economica si restrang, totodata, cresterea potentiala a economiei, potrivit Digi24.

"Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite si taxe, majorarile salariale ce depasesc cresterile de productivitate si investitiile publice de calitate, de volum redus, incep sa ameninte aceste realizari si restrang cresterea potentialului. Se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului catre sprijinirea investitiei pentru a avea o crestere sustenabila care sa permita includerea unui numar cat mai mare de romani in clasa de mijloc, intr-o maniera sustenabila", a spus Reza Baqir, seful misiunii FMI in Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro