Seful de politie in judetul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut: "Eu cred ca masurile privative de libertate educa"

Seful de politie in judetul cu sub 1.000 de dosare cu autor necunoscut:

Spre deosebire de multi dintre omologii lui din tara, Iorga este unul dintre sefii de politie care a raspuns pozitiv inca de la prima incercare a reporterilor "Adevarul" de a-l convoca pentru un interviu in cadrul Campaniei "Romania infractorilor necunoscuti". Un politist care merge pe teren beneficieaza de tot carburantul de care are nevoie, in functie de necesitati si de specificul localitatii in care se actioneaza. De exemplu, un politist de la Ordine Publica nu poate activa complet daca nu exista omul de la Financiar sau de la Logistica. Pentru combaterea evaziunii fiscale, actiunile initiate au condus la recuperarea unor prejudicii de 37.293.400 de lei, luarea a 37 masuri preventive fata de persoanele banuite si dispunerea de masuri asiguratorii in cuantum de 29.102.000 lei. A inceput ca agent operativ in judetul Prahova, iar ultima functie inainte de sefia Politiei Calarasi a fost cea de sef al Serviciului de Investigatii Criminale in Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

acum 59 luni (24 Oct 2016)

Inspector sef al IPJ Calarasi de la sfarsitul anului 2014, dupa ce a castigat concursul pe post, comisarul sef Marian Iorga sustine ca pentru politistii din Calarasi nu exista diferenta intre dosarele cu A.N. (autor cunoscut), ca se face munca de cercetare pe toate planurile si se lucreaza consecvent pentru gasirea infractorilor. Seful Politiei calarasene explica intr-un interviu acordat cotidianului "Adevarul" cu ce probleme se confrunta judetul pe care-l conduce, de la lipsa de personal, campaniile de prevenire pentru descurajarea infractorilor, pana la colaborarea cu procurorii pentru scaderea infractionalitatii. Spre deosebire de multi dintre omologii lui din tara, Iorga este unul dintre sefii de politie care a raspuns pozitiv inca de la prima incercare a reporterilor "Adevarul" de a-l convoca pentru un interviu in cadrul Campaniei "Romania infractorilor necunoscuti".

Adevarul: Cum comentati aceasta cifra, de 956 dosare cu autor necunoscut care exista in evidentele IPJ Calarasi? De ce nu apar ele in buletinele de presa, cine gestioneaza aceste cazuri? Acestea apar in buletinele de presa, chiar se face mentiunea ca fapta x, un furt sa zicem, ramasa initial cu AN, a fost solutionata. De exemplu, avem nevoie de oameni, dar si de logistica. Nu poate decat sa ne bucure interesul manifestat de calaraseni pentru angajarea in politie din sursa externa. La concursul din primavara au fost 500 de candidati pentru 42 de locuri. Probleme au fost in trecut, atunci cand ne-am dat seama ca tinerii de aici nu s-au mai indreptat spre scolile de politie si atunci am fost nevoiti sa cautam personal din alte judete. In scurt timp, urmeaza sa scoatem la concurs alte 64 de functii, atat pentru agenti de politie, cat si pentru specialisti proveniti din diferite domenii.

Spuneati ca logistica va da batai de cap. Care sunt dotarile de la sectiile rurale, cand si unde s-au facut ultimele achizitii? Masinile repartizate oamenilor di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro