Seful de Politie arestat in 2016 pentru protejarea unei retele de proxeneti, dar netrimis in judecata nici pana acum. In schimbul tacerii, cerea favoruri sexuale

Seful de Politie arestat in 2016 pentru protejarea unei retele de proxeneti, dar netrimis in judecata nici pana acum. In schimbul tacerii, cerea favoruri sexuale

In septembrie 2016, comisarul Marius Rotaru, seful Politiei din Mizil, a fost arestat preventiv alaturi de alte patru persoane, intr-un dosar de proxenetism si trafic de persoane. ii favorizeaza pe membrii grupului infractional din care fac parte suspectii din prezenta cauza prin lipsa actiunii conferite de atributiile de serviciu si nesesizarea organelor competente atunci cand faptele savarsite erau de competenta altor organe judiciare, ajutandu-i astfel pe suspecti sa scape de tragerea la raspundere penala pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori prevazuta", se arata in incheierea de sedinta emisa de Tribunalul Prahova la momentul arestarii preventive a comisarului Marius Rotaru.

acum 73 luni (4 Feb 2018)

In septembrie 2016, comisarul Marius Rotaru, seful Politiei din Mizil, a fost arestat preventiv alaturi de alte patru persoane, intr-un dosar de proxenetism si trafic de persoane. Celelalte patru persoane au fost condamnate definitiv, intre timp, de Curtea de Apel Ploiesti, la pedepse cu inchisoare cu executare.

Seful Politiei Mizil a fost acuzat ca a favorizat o grupare de traficanti de persoane care au obligat mai multe tinere, printre care si minore, sa se prostitueze. Proxenetii sunt in prezent in spatele gratiilor, in timp ce Rotaru este liber si se bucura de pensia de ofiter de politie.

Marius Rotaru, sef al Politiei Orasului Mizil, a fost retinut in data de 7 septembrie 2016 de procurii DIICOT in urma unor perchezitii care au avut loc intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism. Odata cu seful Politiei, au fost aduse la audieri in calitate de suspecti alte trei persoane, printre care se afla o femeie si un minor.

"Din declaratiile persoanelor vatamate mai rezulta ca (...) au constituit un grup infractional organizat, au recrutat si determinat prin amenitari, violenta fizica si prin metoda mai multe tinere minore si o tanara de 21 de ani, pe care le-au exploatat sexual prin intermediul prietenilor si prin practicarea prostitutiei la strada. Sorin au sprijinit grupul infractional organizat in scopul exploatarii sexuale a tinerelor minore prin adapostirea sau primirea unor persoane in scopul exploatarii sexuale, supravegherea si ascunderea acestora la domiciliu atunci cand erau cautate de parinti si de catre organele de politie, incasand o parte din banii rezultati din exploatarea acestora la strada", se arata in incheierea de sedinta din Camera de Consiliu a Tribunalului Prahova. Erau conduse la domiciliul clientilor sau in strada chiar de catre unul dintre proxeneti, astfel ca era imposibil sa scape de vigilenta acestora.

Mai mult, Rotaru a solicitat si fa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro