Seful Comandamentului NATO pentru operatii speciale, in Romania

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, l-a primit joi pe seful Comandamentului NATO pentru operatii speciale, generalul-locotenent Marshall Webb care se afla intr-o vizita oficiala in Romania pentru a participa la un exercitiu de planificare in domeniul operatiilor speciale, se arata intr-un comunicat de presa al MApN.

acum 69 luni (7 May 2015)

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, l-a primit joi pe seful Comandamentului NATO pentru operatii speciale, generalul-locotenent Marshall Webb care se afla intr-o vizita oficiala in Romania pentru a participa la un exercitiu de planificare in domeniul operatiilor speciale, se arata intr-un comunicat de presa al MApN. Seful Comandamentului NATO pentru operatii speciale a declarat ca exista o relatie "excelenta" de colaborare cu fortele pentru operatii speciale si cele de informatii ale armatei romane, "in acest domeniu Romania fiind un lider regional".

Cu aceasta ocazie, oficialul aliat a anuntat ca pentru o luna, comandamentul intrunit al NATO, care are sediul la Napoli, se va muta la Cincu, o comuna din judetul Brasov. 1.000 de militari din Comandamentul de la Napoli vor veni in Romania pentru antrenamente la poligonul de la Cincu. Soldati din 21 de state vor participa la aceasta "relocare", a anuntat Mark Ferguson, pentru "a testa capabilitatea operationala completa a personalului" din Napoli prin "schimbarea comenzii si a controlului intre Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor si trimise la Cincu". La inceputul lunii aprilie, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, seful Statului Major General, s-a intalnit cu generalul-maior Gregory Lengyel, comdandatul Componentei de Operatii Speciale a Comandamentului European al Fortelor Armate ale SUA (EUCOM). Breedlove, s-a aflat la Bucuresti unde a discutat cu oficialii romani despre situatia instabila din estul Ucrainei si pozitia Aliantei fata de Federatia Rusa, dupa cum informa un comunicat al Presedintiei Romanie, precum si despre stadiul pregatirii centrului de comanda al NATO si a Comandamentului multinational la nivel de divizie din Romania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro