Seful CJ Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA ca suspect intr-un dosar de santaj si luare de mita

Seful CJ Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA ca suspect intr-un dosar de santaj si luare de mita

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au redus astfel pedepsele primite, in 28 martie 2014, la Curtea de Apel Bucuresti, in cazul lui Adrian Mladin, de la sapte ani la cinci ani si zece luni, iar pentru Apostol Musat, de la cinci la patru ani de inchisoare. In acelasi dosar, Ovidiu Szasz a fost condamnat la cinci ani inchisoare cu executare, Marinica Bozdoro a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare, iar Ion Scaeteanu, Vildan Suliman si Gheorghe Roman au fost condamnati tot la trei ani de inchisoare, dar cu suspendare.

acum 58 luni (17 Feb 2017)

Marian Petrache a mai spus ca ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut in urma cu noua ani.

El a mai precizat ca denuntul lui Mladin ii afecteaza credibilitatea si, ca atare, isi da demisia din functiile detinute in PNL, nu insa si din ceea de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov. Acuzatiile procurorilor

Marian Petrache, la data faptelor secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si presedinte al organizatiei judetene a PNL, a fost inculpat pentru luare de mita,

si santaj.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cursul anului 2008, Petrache a primit de la Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, foloase necuvenite ce au constat in achitarea contravalorii unor sejururi in Monte Carlo ( 17.681,84 lei) si in Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea lui Petrache, Mladin a platit organizatiei PNL condusa de actualul sef al CJ Ilfov, suma de 10.000 euro, fara sa primeasca vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obtinute de inculpatul Petrache Marian prin constrangerea martorului, spun anchetatorii, pentru ca primul sa nu dispuna subalternului sau, prefectul judetului Ilfov, emiterea ordinului de intrerupere a mandatului de primar.

Cine este Adrian Mladin

Adrian Mladin are la activ mai multe dosare de coruptie, ultima condamnare, din iulie 2016, lasandu-l fara mandatul de primar obtinut din spatele gratiilor, la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Pe 14 iulie 2016, Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la cinci ani si zece luni de inchisoare cu executare, in dosarul privind retrocedari ilegale de terenuri. In acelasi dosar, Apostol Musat, fostul primar al comunei Snagov, acuzat si el de fapte de coruptie, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Judecatorii I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro