Seful CCR, audiat la Parchetul General, in legatura cu referendumul din 2012. Pozitia lui Zegrean

Citește și: Nițu ii anchetează pe judecătorii constituționali care au invalidat referendumul pentru demiterea lui Băsescu Gaspar, insă, NU este vizat de anchetă, ci doar cei șase judecători CCR care au anunțat Guvernul că au votat pentru validarea listelor electorale permanente folosite la refendum, NU pentru tăierea de pe liste a unui număr de persoane ce ar rezulta dintr-un minirecensămant.

acum 106 luni (17 Jun 2015)

UPDATE: Președintele CCR a declarat, după audierea de la Parchet, că, dacă anchetatorii s-ar apuca să cerceteze fiecare decizie a judecătorilor, nu s-ar ajunge nicăieri. Noi am primit de la BEC procesul verbal şi acolo scria că au fost la vot opt milioane, care reprezintă 46,24 la sută din numărul cetăţenilor inscrişi in liste.

----

Președintele Curții Constituționale a Romaniei, Augustin Zegrean, este audiat, miercuri, la Parchetul General, pentru invalidarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, in 2012.

Fapta pentru care s-a inceput urmărirea penală ar fi de fals in acte oficiale. Cei șase judecători vizați de anchetă au transmis premierului Ponta o erată prin care au corectat o adresă cu informații false transmise de colegul lor, judecătorul CCR Acsinte Gaspar.

Citește și: Nițu ii anchetează pe judecătorii constituționali care au invalidat referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Gaspar, insă, NU este vizat de anchetă, ci doar cei șase judecători CCR care au anunțat Guvernul că au votat pentru validarea listelor electorale permanente folosite la refendum, NU pentru tăierea de pe liste a unui număr de persoane ce ar rezulta dintr-un minirecensămant.

Judecătorii care au semnat erata și apoi au invalidat referendumul sunt: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Puskas Valentin Zoltan.

Pentru tăierea de pe listele electorale a unui număr mare de alegători și, implicit, pentru validarea referendumului și demiterea președintelui Traian Băsescu au votat doar trei judecători, respectiv Acsinte Gaspar, Ion Predescu și Tudorel Toader. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro