Sefii Vasluiului apara onoarea judetului, dar dosesc alte violuri: nou caz zguduitor al unei copile de 12 ani abuzate sexual, sub "tacerea" Protectiei Copilului

Sefii Vasluiului apara onoarea judetului, dar dosesc alte violuri: nou caz zguduitor al unei copile de 12 ani abuzate sexual, sub

Pentru cei care conduc judetul Vaslui si care se fac direct responsabili de siguranta si drepturile cetatenilor, presiunea publica facuta in urma cazului care a scandalizat Romania n-ar avea decat scopul de a denigra un judet intreg, fara a exista motive reale in acest sens. Cad primele capete in urma anchetei care-i vizeaza pe magistrati Institutiile statului, medicul si preotul trebuie sa condamne violul Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 56 luni (29 Jul 2015)

Pentru cei care conduc judetul Vaslui si care se fac direct responsabili de siguranta si drepturile cetatenilor, presiunea publica facuta in urma cazului care a scandalizat Romania n-ar avea decat scopul de a denigra un judet intreg, fara a exista motive reale in acest sens.

Campania "Adevarul", "Dreptate pentru fata violata din Vaslui", continua cu un nou episod, in care vom prezenta cum prefera autoritatile vasluiene sa ascunda mizeria sub pres, pentru a salva o asa-zisa onoare patata de jurnalisti a Vasluiului. In acest sens, va reamintim un caz recent, un exemplu de incompetenta crasa a autoritatilor locale, in care o fetita de 12 ani, data in plasament, devine victima "tatalui de imprumut", iar cei care ar fi trebuit sa apere copila au dat dovada de o superficialitate ingrijoratoare a felului in care trateaza astfel de tragedii.

Timp de doua saptamani, "Adevarul" dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenta din ultimii ani, care a cutremurat Romania: povestea elevei de 18 ani din Vaslui, care, in noiembrie 2014, a fost violata de sapte tineri, judecati in prezent in stare de libertate.

Scopul campaniei "Dreptate pentru fata violata din Vaslui" este de a fi alaturi de victima umilita public si blamata de comunitatea din care fac parte violatorii, dar si de a arata derapajele unui sistem de justitie care, in judetul cu cele mai multe infractiuni sexuale, lasa in libertate sapte indivizi care au batjocorit o tanara.

Justificarile liderilor politic-administrativi locali sunt, insa, voit trunchiate si ocolesc abordarea frontala a statisticilor dure, care indica faptul ca Vasluiul, judet pe care-l conduc, este, de ani buni, in topul violentei in Romania. "Doar niste tineri care au cazut in pacat"

Fara sa fi discutat vreodata cu violatorii, vicepresedintele CJ Vaslui are convingerea ca acestora le pare rau pentru faptele lor, chiar d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro