Sefii Leoni, despre avertismentele primite de angajati si demisiile "fortate": "Noi nu punem presiune pe nimeni. Demisiile au fost voluntare"

Sefii Leoni, despre avertismentele primite de angajati si demisiile

Marti, purtatorul de cuvant al grupului Leoni, Sven Schmidt, si managerul pe Europa al companiei, Ralf Sigmann, au fost prezenti la Bistrita, unde s-au intalnit cu reprezentantii mass-media pentru a oferi primele reactii cu privire la protestele spontane din 10 si 11 mai, dar si cu privire la acuzatiile venite din partea unor fosti angajati, care sustin ca au fost obligati sa demisioneze. Ralf Sigmann a tinut sa precizeze faptul ca grevele spontane din 10 si 11 mai, singurele astfel de incidente de la fabricile Leoni, au fost considerate ilegale de catre companie, intrucat nu au fost anuntate si nu s-au desfasurat intr-o anumita perioada, asa cum cere legislatia in cazul contractelor colective de munca.

acum 84 luni (30 May 2017)

Marti, purtatorul de cuvant al grupului Leoni, Sven Schmidt, si managerul pe Europa al companiei, Ralf Sigmann, au fost prezenti la Bistrita, unde s-au intalnit cu reprezentantii mass-media pentru a oferi primele reactii cu privire la protestele spontane din 10 si 11 mai, dar si cu privire la acuzatiile venite din partea unor fosti angajati, care sustin ca au fost obligati sa demisioneze. Ralf Sigmann a tinut sa precizeze faptul ca grevele spontane din 10 si 11 mai, singurele astfel de incidente de la fabricile Leoni, au fost considerate ilegale de catre companie, intrucat nu au fost anuntate si nu s-au desfasurat intr-o anumita perioada, asa cum cere legislatia in cazul contractelor colective de munca. Astfel, angajatii care au participat la greva, mai exact 2.430 de persoane, au primit avertismente acasa, iar 35, care ar fi incalcat si clauzele de confidentialitate au fost prezentati in fata unei comisii de disciplina, formata din trei manageri ai companiei. Acolo, 25 dintre ei ar fi hotarat sa demisioneze si sa-si plece din fabrica, fara vreo perioada de preaviz. "In data de 10 si 11 mai, oamenii au intrerupt activitatea, lucru care nu este acceptabil si legal. Exista un cadru de timp si o comisie care se ocupa de aceste masuri disciplinare pas cu pas. Greva este ultima masura care poate fi luata atunci cand este vorba despre un contract colectiv de munca. Aceasta greva nu a fost anuntata si ceea ce a fost uimitor a fost ca s-a declansat dupa ce deja era finalizat noul contractul colectiv de munca.In total 35 de angajati au fost sanctionati. Cele peste 2.000 de persoane care au primit avertismente acasa nu mai au voie sa aiba abateri disciplinare timp de un an. Desi initial compania a anuntat ca angajatii nu vor fi platiti pentru cele doua zile de greva spontana, marti, Ralf Sigmann a spus ca oamenii vor primi totusi bani si pentru aceasta perioada. Cei 35 pedepsiti nu au respectat regulile de confidentialitate Intrebati de ce si-au dat demisia cei 25 fara macar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro