Sefa Evidentei Populatiei Braila a fost reangajata pe acelasi post de pe care tocmai se pensionase. Cu tot cu pensie, va incasa lunar 15.000 de lei

Sefa Evidentei Populatiei Braila a fost reangajata pe acelasi post de pe care tocmai se pensionase. Cu tot cu pensie, va incasa lunar 15.000 de lei

Consiliul Judetean Braila, intrunit vineri, n-a avut altceva de facut decat sa valideze instalarea pe post a Liviei Damian, desi discutiile au fost furtunoase, fiind facute numeroase acuzatii de "aranjamente politice ale PSD", dar si legate de moralitatea unei astfel de situatii. Va reveni pe functie incepand cu data de 15 noiembrie, iar pe perioada contractului de munca va incasa atat pensia de 6.000 de lei, cat si leafa de sef al institutiei care, potrivit noilor reglementari, poate ajunge la 9.000 de lei pe luna.

acum 24 luni (12 Nov 2017)

Dupa ce a iesit la pensie in luna februarie, fostul director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Braila, Livia Damian, s-a intors pe functie, dat fiind ca s-a inscris la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) la Bucuresti, pe care l-a si castigat.

Consiliul Judetean Braila, intrunit vineri, n-a avut altceva de facut decat sa valideze instalarea pe post a Liviei Damian, desi discutiile au fost furtunoase, fiind facute numeroase acuzatii de "aranjamente politice ale PSD", dar si legate de moralitatea unei astfel de situatii.

Unul dintre consilierii judeteni, Ovidiu Nechita (PNL), a rabufnit in plina sedinta si a afirmat ca i-a spus presedintelui CJ, Francisk Chiriac (PSD), inca din octombrie, ca toate concursurile de la ANFP sunt aranjate pe linie politica.

"Va reamintesc ce ati facut: la primul concurs, acum un an de zile, v-am spus ca sunt patru persoane care vor fi numite in functii. Am venit si v-am spus ca va fi o nasa de baron local, tot pensionara, lucru care s-a intamplat. Ati luat un director de la Directia Economica si l-ati pus in comisia de concurs de la Juridic. Apoi ati luat directorul de la Juridic si l-ati pus in comisia de la Economic. Si acum i-ati luat pe cei doi si i-ati dus in comisia de concurs a doamnei de la Evidenta Populatiei.

"Conform legii, in comisia de concurs, chiar facuta de ANFP, sunt cinci membri: doi din partea ANFP-ului si trei din partea Consiliului Judetean. Vi se pare normal ca aceste trei persoane care au fost vehiculate timp de un an de zile, sa faca parte din comisiile de concurs.

In replica, presedintele CJ l-a ironizat pe consilierul liberal ("Dumneavoastra nu intelegeti niciodata nimic") si a insistat, sustinut si de ceilalti consilieri ai PSD, ca totul este perfect legal. Dumneavoastra vorbiti acum de moralitate, ca de ce nu am contestat, de ce nu am facut nu stiu ce lucruri?

In final, presedintele CJ a supus aprobarii pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro