Sefa de promotie din Bihor eliminata de la Bac a castigat in instanta batalia cu sefii Educatiei. Judecatorii au suspendat deciziile celor care au sanctionat-o

Sefa de promotie din Bihor eliminata de la Bac a castigat in instanta batalia cu sefii Educatiei. Judecatorii au suspendat deciziile celor care au sanctionat-o

Judecatorii Tribunalului Bihor au decis sa anuleze decizia de eliminare a Alexandrei Burta, dar si a altor elevi de la Stei, eliminati de la proba de matematica, de la Bac. Elevii au nevoie cat mai repede de diplomele de Bacalaureat sau de adeverintele care letin locul, si de recunoasterea notei la proba de la care au fost eliminati. Nu mai putin de 108 elevi de la Colegiul "Unirea" din Stei au fost eliminati de la Bacalaureat, dupa un scandal de proportii de fraudare a examenului.

acum 66 luni (16 Jul 2015)

Judecatorii Tribunalului Bihor au decis sa anuleze decizia de eliminare a Alexandrei Burta, dar si a altor elevi de la Stei, eliminati de la proba de matematica, de la Bac.

"Admite actiunea formulata de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA in contradictoriu cu paratul INSPECTORATUL SCOLAR al JUDETULUI BIHOR prin COMISIA JUDETEANA de BACALAUREAT BIHOR si COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC "UNIREA" STEI, avand ca obiect suspendare act administrativ si in consecinta: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sanctionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de invatamant Colegiul Tehnic "Unirea" Stei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina - matematica, pana la pronuntarea instantei de fond. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare.

Vestea a fost primita cu bucurie in special de elevi, dar si de parinti. Am cerut sa se suspende procesul verbal de eliminare si sa se acorde nota la proba E) c), pana la judecarea pe fond. Speram sa obtinem cat mai repede diplomele sau adeverintele care tin locul diplomelor de Bacalaureat, iar copiii sa se poata inscrie la facultate, sa-si urmeze visul pentru care s-au pregatit si pentru care au invatat atatia ani.

Elevii au nevoie cat mai repede de diplomele de Bacalaureat sau de adeverintele care letin locul, si de recunoasterea notei la proba de la care au fost eliminati.

"Asteptam ca jurista noastra sa vada sentinta Tribunalului Bihor, sa o citeasca si pe urma sa luam o decizie", a afirmat Keri Hajnal, sefa comisiei judetene de Bacalaureat din Bihor

Va mai recomandam:

Mesajul tulburator al unei profesoare pentru sefa de promotie eliminata de la Bac: "Este inadmisibil si nedrept! Am trecut cu fiica mea prin acelasi lucru"

Cazul Alexandrei Burta, eleva de no... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro