Sef serviciu la Protectia Copilului din Teleorman la Curtea Suprema: "Acolo la noi, domnul presedinte Liviu Dragnea era Dumnezeu. Si acum e!"

Sef serviciu la Protectia Copilului din Teleorman la Curtea Suprema:

Marturia a fost in dosarul in care Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman, sa le angajeze fictiv pe cele doua membre PSD Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Martor: Eu consider ca se subintelegea ca cele doua erau protejate si de partid si de domnul Dragnea, lucrau acolo, iar doamna Alesu beneficia de protectie de la partid si de la domnul Dragnea. Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

acum 31 luni (28 Nov 2017)

Mirela Chera a ocupat functia de sef serviciu Asistenta Sociala la DGASPC Teleorman. Ea a dat declaratii de martor cu privire la cele doua secretare PSD care ar fi fost angajate fictiv la DGASPC. Marturia a fost in dosarul in care Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman, sa le angajeze fictiv pe cele doua membre PSD Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Am aflat de la cineva de la Serviciul Personal ca ele nu veneau la serviciu, desi erau angajate, si ca isi desfasurau activitatea la sediul PSD Teleorman. "Mentin si declaratia conform careia, dupa ce DNA a cerut documente, Botorogeanu a venit la DGASPC, iar o angajata i-a aratat birourile si a pus-o sa semneze condica, in cazul in care va fi intrebata la DNA. Mentin si declaratia conform careia, dupa prima mea audiere la DNA, Floarea Alesu (sefa DGASPC Telroman - judecata in acest caz) mi-a cerut sa declar ca Botorogeanu si Stoica au fost la serviciu", a mai explicat Mirela Chera. Curtea Suprema: Ati spus la DNA ca cele doua erau protejate de partid? La urmarire penala nu ati facut nicio referire ca cele doua ar fi fost protejate de seful CJ Teleorman, ci de Alesu Floarea. Martor: Eu consider ca se subintelegea ca cele doua erau protejate si de partid si de domnul Dragnea, lucrau acolo, iar doamna Alesu beneficia de protectie de la partid si de la domnul Dragnea. Curtea Suprema: E adevarat ca Alesu i-a amenintat pe sefii de serviciu ca va merge la DNA si va spune ca ei stiau de situatia celor doua, dar nu i-au raportat? Martor: Eu nu am fost la acea discutie, dar am auzit despre ea, de la colegii mei, nu retin exact cine a spus. Dumitru Jenica a fost cea care mi-a zis ca face acte pentru a acoperi lipsa de la serviciu a celor doua angajate, pentru ca asa i s-a cerut. "Le era frica si de Alesu si de domnul presedinte. Acuzatiile DNA In acest do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro