Sedinta PSD. Social-democratii decid soarta lui Zgonea in PSD si ramanerea la sefia Camerei Deputatilor

Sedinta PSD. Social-democratii decid soarta lui Zgonea in PSD si ramanerea la sefia Camerei Deputatilor

Mai multi lideri PSD i-au cerut, luni, demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte executiv al PSD si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor, in semn de solidaritate fata de Liviu Dragnea, caruia Zgonea ii ceruse sa se retraga din functia de presedinte al PSD ca urmare a condamnarii penale.

acum 98 luni (27 Apr 2016)

Mai multi lideri PSD i-au cerut, luni, demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte executiv al PSD si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor, in semn de solidaritate fata de Liviu Dragnea, caruia Zgonea ii ceruse sa se retraga din functia de presedinte al PSD ca urmare a condamnarii penale. Sedinta a fost convocata, cu o seara inainte, de Liviu Dragnea, dupa ce a vazut ca ia amploare un scandal iscat pe Facebook intre presedintele executiv Valeriu Zgonea si Codrin Stefanescu, secretarul general-adjunct.

Desi s-a aratat, initial, deranjat de atacurile lui Zgonea, aratand ca "s-a descalificat in fata partidului", Dragnea si-a revizuit, ulterior, parerea, dupa o analiza la rece. Potrivit unor surse din PSD, pentru moment, Dragnea a renuntat la ideea retragerii sprijinului lui Zgonea, de teama sa nu fie comparat cu fostul lider PSD, Victor Ponta, care ii excludea din partid pe toti cei care il deranjau.

"Nu intentionez sa-i retrag sprijinul politic"

In plus, Dragnea vrea sa evite un scandal intern in PSD care, pe modelul celor de la PNL, sa afecteze partidul, in prag de alegeri. Potrivit unor surse apropiate lui Zgonea, seful deputatilor se astepta sa fie terfelit in sedinta PSD de astazi si sa fie demis din toate functiile pe care le detine.

In acesta situatie, Zgonea ar fi putut sa se victimizeze si sa arate cu degetul spre Dragnea ca fiind un dictator, care nu accepta o parere contrara. Eu nu intentionez sa fac lucrul acesta pentru ca vreau ca in aceste doua zile toti sa se reconecteze la campanie", a mai spus Dragnea, luandu-l prin surprindere chiar si pe Zgonea, dar si tot partidul, care astepta sa treaca la executia numarului doi in partid.

O alta dovada ca Dragnea a amanat deocamdata o incercare de debarcare a lui Zgonea o arata si escul initiativei deputatului PSD Catalin Radulescu, care a mers pe la fiecare deputat PSD pentru a semna ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro