Sedinta cu scantei. Cum vrea edilul Gabriela Firea sa imparta miliardele Primariei Generale a Bucurestiului

Cu un buget total anual de peste 5 miliarde de lei, Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, a decis să impartă fondurile uriașe unor societăți deținute de primărie. Iată lista completă a activităților ce vor fi preluate de noi societăți, pentru care s-a obținut votul de principiu al consilierilor: Producerea, furnizarea energiei electrice și termice, servicii energetice și de mentenanță - noua societate energetică va finanța realizarea unor surse noi de cogenerare de inaltă eficiență care să alimenteze zonele de consum situate la distanţe mari faţă de sursele ELCEN existente.

acum 39 luni (2 Mar 2017)

Cu un buget total anual de peste 5 miliarde de lei, Gabriela Firea, primarul general al municipiului București, a decis să impartă fondurile uriașe unor societăți deținute de primărie.

In ședința de marți seară, consilierii generali ai municipiului București au aprobat, de principiu, inființarea celor 19 companii care, susține Primăria, vor duce prin activitatea lor la reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local.

Iată lista completă a activităților ce vor fi preluate de noi societăți, pentru care s-a obținut votul de principiu al consilierilor:

Producerea, furnizarea energiei electrice și termice, servicii energetice și de mentenanță - noua societate energetică va finanța realizarea unor surse noi de cogenerare de inaltă eficiență care să alimenteze zonele de consum situate la distanţe mari faţă de sursele ELCEN existente. In plus, Primăria Capitalei vrea să preia prin negociere cateva CET-uri de la ELCEN, companie deținută de Ministerul Energiei.

Asigurarea serviciului de iluminat public - primăria vrea o societate proprie fiindcă la data de 29.12.2017 expiră contractul de delegare a serviciului de iluminat in Municipiul Bucureşti incheiat in 1997 intre primărie şi operatorul economic SC Luxten Lighting Company S.A.

Administrarea și dezvoltarea infrastructurii unităților sanitare ale municipalității - proiectul are la bază ideea separării funcțiilor adiacente actului medical, care răman in responsabilitatea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, de funcțiile de administrare și gospodărire a patrimoniului și cheltuielilor necesare mentenanței și infrastructurii spitalicești.

Exploatarea obiectivelor turistice din Capitală - compania va avea ca obiect de activitate introducerea in circuitul turistic a tuturor obiectivelor turistice din București și imprejurimi, precum și conceperea și implementarea unor acțiuni de pro... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro