Sedinta CSAT, maine, pe tema deciziei CCR

Sedinta CSAT, maine, pe tema deciziei CCR

Astfel, in afara Serviciului Roman de Informatii, care are atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale, neavand atributii de cercetare penala, exista si alte servicii cu atributii in domeniul securitatii nationale, precum si o multitudine de organe specializate ale statului cu atributii in varii domenii", a explicat CCR in motivarea deciziei.

acum 61 luni (10 Mar 2016)

Administratia Prezidentiala confirma ca CSAT se va reuni vineri la ora 19:00 in sedinta pe marginea deciziei CCR privind interceptarile.Potrivit sursei citate, dupa sedinta CSAT presedintele Klaus Iohannis va face declaratii de presa.

Curtea Constitutionala a Romaniei a motivat decizia legata de interzicerea Serviciul Roman de Informatii sa desfasoare activitati de supraveghere tehnica, sustinand ca SRI nu are atributii de cercetare penala.

"Curtea constata ca legiuitorul a inclus, in cuprinsul art.142 alin.(1) din Codul de procedura penala, pe langa procuror, organul de cercetare penala si lucratorii specializati din cadrul politiei si a altor organe specializate ale statului. De asemenea, norma criticata nu prevede nici domeniul de activitate specific acestora, in conditiile in care, in Romania, activeaza, potrivit unor reglementari speciale, numeroase organe specializate in diverse domenii. Astfel, in afara Serviciului Roman de Informatii, care are atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale, neavand atributii de cercetare penala, exista si alte servicii cu atributii in domeniul securitatii nationale, precum si o multitudine de organe specializate ale statului cu atributii in varii domenii", a explicat CCR in motivarea deciziei.

Totodata, Curtea Constitutionala sustine ca "sintagma "ori de alte organe specializate ale statului" apare ca fiind lipsita de claritate, precizie si previzibilitate, nepermitand subiectilor sa inteleaga care sunt aceste organe abilitate sa realizeze masuri cu un grad ridicat de intruziune in viata privata a persoanelor". ... Citeste intreg articolul pe evz.ro