Sectia de Pediatrie de la Spitalul din Constanta, renovata in urma unui protest pe Facebook

Cateva fotografii postate pe Facebook de un grup de mamici din Constanta au fost de ajuns pentru a sensibiliza Ministerul Sanatatii. Probleme reale si probleme false Daca managerul spitalului recunoaste ca sectia este nerenovata, el spune insa ca nici vorba de o epidemie de eneterocolita, asa cum au reclamat mamicile care au protestat. Se fura incepand de la capacele de WC si pana la sifoanele de pardoseala.

acum 64 luni (1 Feb 2015)

Cateva fotografii postate pe Facebook de un grup de mamici din Constanta au fost de ajuns pentru a sensibiliza Ministerul Sanatatii. Apostol AndreiĀ» Constanta la Ministerul Sanatatii si a nemultumirilor semnalate de catre familiile copiilor care au fost internati si tratati in Sectia Pediatrie, ministrul Nicolae Banicioiu a decis sa acorde de urgenta fonduri pentru reabilitarea acestei sectii. Mai mult, ministrul s-a angajat sa se implice direct in identificarea surselor de finantare pentru construirea unei noi cladiri unde sa functioneze o noua Sectie Pediatrie", se arata intr-un comunicat de presa al Spitalului Judetean.

Gestul sau a venit vineri seara, cu cateva ore inainte ca circa 50 de mame sa organizeze un protest impotriva conditiilor din sectie. Acesta a mentionat ca la inceputul fiecarui an trimite cereri de finantare catre Ministerul Sanatatii si catre Consiliul Judetean Constanta pentru reparatii capitale si pentru dotari. CJC va aloca anul acesta o suma echivalenta ccu cea de anul trecut, circa 10 milioane de lei, cu care se va renova Sectia Chirurgie, astfel incat etajul 5 va fi renovat in totalitate.

Probleme reale si probleme false

Daca managerul spitalului recunoaste ca sectia este nerenovata, el spune insa ca nici vorba de o epidemie de eneterocolita, asa cum au reclamat mamicile care au protestat. Cu alte cuvinte, si pe sectiile nerenovate, si pe sectiile renovate se aplica aceleasi reguli de dezinfectie si dezinsectie. Organele de control au constatat ca sectia este nerenovata, dar acuzatiile ca sectia este un focar de infectie sunt neadevarate", a declarat Danut Capatana. El a mai precizat ca oricine e nemultumit de un medic poate face reclamatii catre spital sau catre Colegiul Medicilor. "Medicii stau de dimineata pana seara, vad mii de oameni, salveaza vieti si in orice spital din lume mai sunt si cazuri depasite.

Acesta a spus ca nu s-a primit nici o reclamatie scrisa la adresa vreunui medic din sectia de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro