Secretul unui pusti genial din Arges, care ii uimeste pe informaticienii lumii: "Sper ca peste 10 ani sa fi inventat o aplicatie care sa schimbe lumea in bine"

Dupa ce, in perioada 2012-2014, a castigat de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, Costin Andrei Oncescu a reusit la editia din acest an a Balkan Olympiad in Informatics sa urce pe cea mai inalta treapta a prestigiosului concurs si la Seniori. Pe acestea mi le-am fixat in timp, incepand de la dorinta de a castiga o medalie, apoi o cupa si ajungand la calificarea la olimpiada internationala de informatica si admiterea la universitati de top", spune olimpicul. Reamintim ca Lotul de Informatica al Romaniei care a participat la Balcaniada de Informatica 2016 (Balkan Olympiad in Informatics) a obtinut cel mai bun rezultat dintre reprezentantele celor 11 tari participante, atat la medalii (doua de aur si doua de argint), cat si la totalul punctelor acumulate de cei patru elevi romani.

acum 77 luni (12 Jul 2016)

Dupa ce, in perioada 2012-2014, a castigat de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, Costin Andrei Oncescu a reusit la editia din acest an a Balkan Olympiad in Informatics sa urce pe cea mai inalta treapta a prestigiosului concurs si la Seniori.

"Am avut zile pline de inspiratie"

Recunoaste ca a muncit enorm si marturiseste ca isi dorea mult un loc pe podium, dar o spune cu modestie. Subiectele mi s-au parut foarte frumoase si extrem de bine alese: s-au obtinut toate punctajele, distribuite uniform si asta este ceea ce se urmareste. Particip la multe concursuri online si in baza rezultatelor de la acestea, m-as fi asteptat sa ajung in primii trei, insa aceasta era mai mult o dorinta decat o asteptare. Am avut zile pline de inspiratie si ma bucur ca am reusit sa ocup locul I din doua motive: pentru ca am luat medalie de aur si faptul ca asta reprezinta o dovada clara ca am devenit mai bun ca anul trecut sau ca, cel putin, mi-am gestionat mai bine timpul si am reusit sa gandesc mai calm, ignorand pe cat posibil emotiile inevitabile", marturiseste, pentru Adevarul, Costin Oncescu.

Pasiunea lui pentru informatica vine dintr-o alta, cea pentru matematica, insa si din exemplul sorei sale mai mari, studenta la Oxford, o IT-ista la fel de fascinata de programare. Am inceput sa fac informatica la insistenta surorii mele care a descoperit ca ii place foarte mult si a vrut sa fac cunostinta cu informatica cat mai devreme posibil", spune olimpicul.

"Sunt zile in care fac asta de dimineata pana seara"

Teribilul pusti de aur marturiseste ca informatica ii ofera acea provocare de care are nevoie... Cat la suta inseamna pasiune si cat munca, e mai greu de evaluat in cazul sau. Ce este cert este ca nu se simte ca lucratul pentru scoala sau pentru orice altceva: este o pasiunea a mea, fac asta daca ma plictisesc deoarece gasesc informatica (ca si mate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro