Secretul sarmalelor cu stafide, o bunatate din meniul de post al manastirilor

Secretul sarmalelor cu stafide, o bunatate din meniul de post al manastirilor

Pentru a pregati sarmale cu stafide se folosesc foi de varza murata, cinci linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, patru cepe, 200 de grame de orez, 200 de grame de stafide, o legatura de patrunjel, una de marar si sare plus piper, pentru gust. Pentru realizarea ei sunt necesare sase linguri de miere de albine, 500 de grame de faina, cinci linguri de ulei, jumatate de lingura de drojdie, o lingura de bicarbonat, dulceata, 250 de grame de nuci, zahar pudra sau coaja de portocala si vanilie.

acum 51 luni (25 Mar 2016)

Pentru ca organismul sa nu sufere carente in perioada de post, mancarurile servite in perioada aceasta sunt bogate in legume. "Adevarul" va propune un exemplu de meniu manastiresc, intocmit potrivit indicatiilor de pe site-ul crestinortodox.ro.

Meniul de post este compus din bors de legume, sarmale cu stafide sau pizza de post si prajitura cu nuca si stafide. Borsul se prepara pornind de la calirea cepei taiate marunt peste care se adauga morcovul ras. Pentru a pregati sarmale cu stafide se folosesc foi de varza murata, cinci linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, patru cepe, 200 de grame de orez, 200 de grame de stafide, o legatura de patrunjel, una de marar si sare plus piper, pentru gust. Compozitia sarmalelor cu stafide se pregateste pornind de la fierberea cepei intr-o lingura de ulei si doua de apa. Ulterior, cu cate o lingura din amestecul obtinut se umplu foile de varza si se formeaza sarmalele.

Pizza de post se pregateste cu tocanita de ciuperci. De pe lista de ingrediente pentru realizarea produsului nu trebuie sa lipseasca blatul de pizza, uleiul, bulionul de ardei, 100 de grame de masline fara samburi, 500 de grame de ciuperci si mai multe legume, printre care doua cepe potrivite, un morcov si putina telina.

Pentru a pregati pizza, ceapa se pune la calit in putin ulei, iar dupa ce se ingalbeneste se adauga ciupercile taiate. Pizza se pune la cuptor si se unge cu pasta de ardei, amestecata cu suc de rosii sau bulion. La final, se adauga maslinele taiate marunt si se lasa la foc mediu timp de 30-40 de minute.

Borsul manastiresc de post se pregateste cu multe legume. Ingredientele necesare pentru cinci portii sunt patru cartofi, doua cepe, doi morcovi, o radacina de patrunjel, o telina medie, o varza mica, 500 de ml de bors proaspat si bulion, sare, cimbru sau seminte de marar, dupa gust. Pentru realizarea ei sunt necesare sase linguri de miere de albine, 500 de grame ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro