Secretul salatei de fasole boabe, un preparat ieftin si sanatos. Cat se fierbe si cum se face sosul

Secretul salatei de fasole boabe, un preparat ieftin si sanatos. Cat se fierbe si cum se face sosul

Ingrediente: 300 g fasole boabe 1-2 linguri de otet 1 rosie 1 lingurita de cimbru uscat 1 lingurita de chimen pisat 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de zahar sare, piper 2 foi de dafin 1 lingura de untdelemn (sau cat va place) verdeata: marar, tarhon (si busuioc, spre Bihor) "Acest fel de salata - destul de rar intalnita pe mesele noastre - e bun la toate, si la inceput, c-o tuica rece si un cos de paine calda, si ca salata- garnitura la o friptura mai satioasa.

acum 60 luni (3 Dec 2017)

Ingrediente: 300 g fasole boabe 1-2 linguri de otet 1 rosie 1 lingurita de cimbru uscat 1 lingurita de chimen pisat 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 1 lingurita de zahar sare, piper 2 foi de dafin 1 lingura de untdelemn (sau cat va place) verdeata: marar, tarhon (si busuioc, spre Bihor) "Acest fel de salata - destul de rar intalnita pe mesele noastre - e bun la toate, si la inceput, c-o tuica rece si un cos de paine calda, si ca salata- garnitura la o friptura mai satioasa. Mod de preparare: Seara: o Se pune fasolea la-nmuiat Dimineata: o Fasolea se fierbe in apa sprata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen Taine: Impreuna cu fasolea se fierb si 200 g carne afumata (zeama devine si mai gustoasa) care se toaca patratele si se pune la salata. Sos: o Se toaca usturoiul, rosia, ceapa si verdeata, se amesteca cu ulei, zahar si otet o Se scurge fasolea (zeama e o excelenta baza de supa), se amesteca cu pasta de mai sus. Sosul acesta crud si simplu se poate combina, in afara de fasole, si cu mazare fiarta, bob si linte, bame, conopida si chiar orez (in loc de carne afumata, incercati insa cu piept de pasare). Gazetarul, indragostit de bucatarie In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic. Cat se fierbe si de ce se pun zahar caramelizat si vin in preparat

Cum faci cea mai buna tocana olteneasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro