Secretul putin cunoscut al salatei de ardei copti

Secretul putin cunoscut al salatei de ardei copti

Eu, insa, prefer usturoiul granulat, pentru ca este mai usor de digerat, spre deosebire de cel crud", mai spune ea. La o portie de sase ardei, se folosesc circa 2-3 linguri de otet si nu mai mult de 50 de mililitri de ulei, care se toarna incet, putin cate putin.

acum 28 luni (27 Sep 2017)

Nu e nicio flosofie prepararea unei salate de ardei copti. E relativ simplu sa prajim ardeii (de preferat Kapia, pentru ca sunt mai carnosi) pe plita de la aragaz.

De preferat este sa fie prajiti pe plita, pentru ca daca ii vom pune in cuptor (truc folosit cu succes la prajirea vinetelor), acestia se vor inmuia prea tare si partea lor carnoasa va scadea. Asadar, prajiti pe plita, pana se arde pielita de pe ei si poate fi indepatata cu usurinta.

"In general, am un vas cu apa rece lang mine cand ii curat, pentru ca trebuie curatati cat sunt calzi, altfel, dupa ce se racesc, pielita se intareste si nu mai poate fi indepartata", explica baimareanca Ana Stan.

"Pentru sos, am nevoie de putin otet, ulei, sare si praf de usturoi. Reteta zice sa fac sosul separat, dar eu am obiceiul sa le torn direct peste ardei si sa amestec incet cu lingura de lemn, in mijloc, intre ardei.

Mai intai pune sare, apoi se pun doua-trei linguri de otet. "Daca otetul e de mere e si mai bun, pentru ca e mai aromat", mai spune ea. "Uneori curat ardeii de cotoare, pentru ca astfel se patrund mai bine. Eu, insa, prefer usturoiul granulat, pentru ca este mai usor de digerat, spre deosebire de cel crud", mai spune ea.

La o portie de sase ardei, se folosesc circa 2-3 linguri de otet si nu mai mult de 50 de mililitri de ulei, care se toarna incet, putin cate putin. "Alte retete indica si putin zahar in sos", mai arata gospodina in varsta de 41 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro