Secretul longevitatii politice a cancelarului Angela Merkel, dezvaluit. Cine este "umbra" sefei Executivului german

Multi considera ca puterea politica a Angelei Merkel consta in capacitatea sa de a se adapta fata de situatiile tensionate cu care s-a confruntat Germania, in ultimii ani, in timp ce altii considera ca politica sa, care de cele mai multe ori s-a plasat impotriva directiei impusa de partidul pe care il si conduce, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), ar fi sursa puterii politice a sefei Executivului German.

acum 34 luni (23 Sep 2017)

Dupa 12 ani in care a condus Germania, Angela Merkel, considerata "cea mai puternica femeie din Europa", se pregateste pentru preluarea celui de-al patrulea mandat, daca nemtii vor vota, duminica, in favoarea sa, scrie The Telegraph. Multi considera ca puterea politica a Angelei Merkel consta in capacitatea sa de a se adapta fata de situatiile tensionate cu care s-a confruntat Germania, in ultimii ani, in timp ce altii considera ca politica sa, care de cele mai multe ori s-a plasat impotriva directiei impusa de partidul pe care il si conduce, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), ar fi sursa puterii politice a sefei Executivului German.

Presa locala atrage atentia asupra echipei din spatele Angelei Merkel, un grup de femei de dreapta care s-ar afla in centrul Guvernului lui Merkel.

Cea mai cunoscuta femeie din "tabara" lui Merkel este Beate Baumann, cel mai de incredere consilier al sefei Executivului german. In 1995, Baumann a devenit purtatorul de cuvant al lui Merkel, iar de mai bine de 22 de ani, Baumann este considerata "umbra lui Merkel".

"Am nevoie de cineva care sa aiba grija de mine", spunea Merkel in 1992, cand a fost numita ministru in cabinetul lui Helmut Kohl.

Beate Baumann nu este intotdeauna alaturi de Merkel, in deplasarile sale, insa cele doua se afla constant in contact prin intermediul telefonului mobil (si criptat) al lui Merkel. Ministrul Apararii, Ursula von der Leyen, ministrul Educatiei Johanna Wanka si vicepresedintele CDU, Julia Klöckner, fosta regina a frumusetii, care se zvoneste ca ar fi succesorul preferat al lui Merkel, sunt printre cei mai influenti politicieni ai tarii.

Desigur, Merkel se sfatuieste si cu colegii sai barbati, dar ei nu se afla printre confidentii cei mai de incredere. Multi politicieni de sex masculin l-au subestimat pe cancelar, iar astazi, ea foloseste umorul pentru a neutraliza orice agresiune si critica din partea acestora. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro