Secretul lasagnei facute in casa: ingredientele care-i dau gustul delicios

Secretul lasagnei facute in casa: ingredientele care-i dau gustul delicios

Pentru o portie de lasagna avem nevoie de: 400 g foi lasagna 200 g parmezan aromat 500 g carne tocata 1-2 cepe Condimente (sare, piper, organo, rozmarin, dafin, ierburi italiene) 350-400 g rosii pasate sau taiate cuburi 3-4 linguri de ulei Pentru sosul Bechamel avem nevoie de: 100 g unt 1-2 linguri de faina 500 ml lapte Condimente (sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru) Ana Stan spune ca foloseste foile de lasagna care nu au nvoie de prefierbere, pentru a-si usura munca.

acum 43 luni (17 Feb 2017)

Multe dintre specialitatile de paste italiene sunt preparate in casa, iar gustul nu difera de cele preparate de bucatarii italieni. "Nu se prepara la fel de simplu ca si pastele obisnuite sau pizza, pe care acum o face toata lumea, Cu lasagna e ceva mai mult de lucru si e nevoie de ingrediente speciale", spune Ana Stan, o baimareanca de 40 de ani. In ziua in care le prepar, nu mai am nevoie sa gatesc altceva, pentru ca nu mai vor sa guste alte feluri de mancare", mai spune ea amuzata.

Chiar daca nu este reteta ei personala, baimareanca spune ca o prepara de ani de zile si ca nu da gres.

Pentru o portie de lasagna avem nevoie de:

400 g foi lasagna

200 g parmezan aromat

500 g carne tocata

1-2 cepe

Condimente (sare, piper, organo, rozmarin, dafin, ierburi italiene)

350-400 g rosii pasate sau taiate cuburi

3-4 linguri de ulei

Pentru sosul Bechamel avem nevoie de:

100 g unt

1-2 linguri de faina

500 ml lapte

Condimente (sare, piper, dafin, nucsoara, cimbru)

Ana Stan spune ca foloseste foile de lasagna care nu au nvoie de prefierbere, pentru a-si usura munca. Se pune untul la topit, apoi se adauga faina, se da deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga laptele incet, putin cate putin, si se mai pune un pic pe foc, doar pana da un clocot si se ingroasa compozitia.

In tava se pune o foaie de lasagna, iar deasupra se toarna cateva linguri de sos Bechamel. Peste, se toarna cateva linguri din sosul de care tocata, iar pe deasupra se va pune parmezan. Cel mai bun este cel intreg si il razuim noi doar inainte de a-l folosi, pentru ca asa isi pastreaza mai bine aroma", mai spune ea. Operatiunea se repeta pana se acopera t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro