Secretul fericirii: ce film recomanda psihologii pentru a intelege valoarea vietii

Secretul fericirii: ce film recomanda psihologii pentru a intelege valoarea vietii

Daca puteti gasi o cale de a fi la fel de fericit in traficul intens al unei zile ploioase de luni dimineata, la fel cum sunteti cu prietenii in pub, inseamna ca ati gasit calea de a a va bucura de fiecare moment al vietii voastre"spune Paul Hannam, expert britanic in dezvoltare personala si fost lector la Universitatea Oxford.

acum 92 luni (12 Jun 2016)

Filmul "Groundhog Day", care spune povestea unui prezentator meteo (interpretat de Bill Murray), a devenit un fenomen, multi doctori prescriind DVD-ul pacientilor cu depresie. Actorul principal lupta cu plictiseala de a trai aceleasi 24 de ore la nesfarsit, in cele din urma scapand de povara prin altruism si invatand sa traiasca din plin fiecare moment.

Pornind de la aceasta problema a oamenilor, Paul Hannam, expert britanic de dezvoltare personala si fost lector la Universitatea Oxford, sustine ca pentru a valorifica puterea de a scapa din lantul rutinei de zi cu zi, trebuie sa invatam sa fim fericiti!

"Multi dintre noi credem ca fericirea consta intr-o masina scumpa, o vacanta de 3 saptamani intr-un loc exotic sau o pensionare confortabila.

Printre sfaturile pe care ni le ofera expertul britanic in publicatia "The daily Mail", pentru a iesi din rutina zilnica, se afla si realizarea unei liste cu lucrurile care ne fac fericiti in fiecare zi. Fie ca este vorba de o baie cu multa spuma, o imbratisare stransa, mirosul cafelei proaspete sau udarea plantelor intr-o seara de vara, secretul consta in fericirea de moment.

Paul Hannam, propune un set de intrebari, care sa-ti dea de gandit:

1. Ce ai face azi daca ati mai avea doar cateva luni de trait? Cum ati trai daca v-ati propune sa fiti fericiti, mai presus de orice? Cum v-ati petrece timpul daca v-ati concentra mai mult la aprecierea lucrurilor pe care le aveti, decat la cele pe care vi le doriti?

"In fiecare dimineata trebuie sa alegem: sa fim fericiti sau morocanosi, sa ne concentram asupra oportunitatilor sau a dificultatilor. Daca puteti gasi o cale de a fi la fel de fericit in traficul intens al unei zile ploioase de luni dimineata, la fel cum sunteti cu prietenii in pub, inseamna ca ati gasit calea de a a va bucura de fiecare moment al vietii voastre"spune Paul Hannam, expe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro