Secretul diabolic al Coreei de Nord, scos la lumina dupa aproape 50 de ani
Kim Jong-il l-a insărcinat apoi pe şeful Departamentului de Investigaţii din Coreea de Nord, cunoscut sub acronimul "JOSABU", să antreneze acești tineri, timp de cinci sau şapte ani, pentru a produce spioni valoroşi, utili statului pană la varsta de 60 de ani. Romanca Doina Bumbea, intre victimele dictatorului de la Phenian Răpirile din Coreea de Nord, demonstrate de documentul prezentat de The Washington Times, au fost confirmate şi de raportul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului. Citeşte şi: "La noi nu interesează pe nimeni cazul romancei răpite de Coreea de Nord" Răpirile, o practică veche a dinastiei Kim Conducerea Coreei de Nord a fost implicată in răpiri incă din anul 1950, potrivit directorului executiv al Comitetului pentru Drepturile Omului din Coreea de Nord, Greg Scarlatoiu.
Sute de familii din intreaga lume se uită cu durere la fotografiile tinerilor care au dispărut fără urmă in anii ’70 - ’80. Adevărul din spatele disparițiilor a fost ascuns zeci de ani in Coreea de Nord. Un document descoperit de serviciile secrete americane demonstrează că fostul dictator Kim Jong-il a fost cel care a orchestrat răpirile a sute de străini, pe care ii transforma in spioni impotriva naţiunilor lor sau ii folosea in antrenamentul agenţilor secreţi nord coreeni şi in activităţi de propagandă, scrie The Washington Times.
Planul dictatorului pentru străinii răpiţi
La sfarşitul anilor ’70, conform documentului secret, fostul dictator Kim Jong-il a trimis agenți in Asia de Sud, Orientul Mijlociu şi Europa de Est pentru a răpi sute de tineri. Intre cei mai căutaţi, erau femeile atrăgătoare şi orfanii, cu varste apropiate de 20 de ani.
Kim Jong-il l-a insărcinat apoi pe şeful Departamentului de Investigaţii din Coreea de Nord, cunoscut sub acronimul "JOSABU", să antreneze acești tineri, timp de cinci sau şapte ani, pentru a produce spioni valoroşi, utili statului pană la varsta de 60 de ani.
Departamentul de Investigaţii a pregătit pentru străini locuinţe speciale, in care să trăiască confortabil, spre deosebire de restul populaţiei nord coreene.
In anul 2002, cand premierul Japoniei, Junichiro Koizumi, s-a intalnit cu Kim Jong-il la Phenian, dictatorul a recunoscut că serviciile secrete nord-coreene au răpit 11 japonezi, dar nu şi-a recunoscut şi rolul in răpirile acestora, ci a pretins că nu a fost informat şi nu şi-a dat acordul pentru efectuarea lor.
Recunoaşterea răpirilor şi scuzele au avut ca scop imbunătăţirea relaţiilor cu Japonia, pe care dictatorul voia să o transforme in mediator intre ţara lui şi SUA, in contextul in care preşedintele american George W. Bush a inclus Coreea de Nord in "axa răului", din cauza nerespectări... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro