Secretul celui mai bun serbet de casa, dezvaluit de o bucatareasa desavarsita: "La fierbere este tot dichisul"

Secretul celui mai bun serbet de casa, dezvaluit de o bucatareasa desavarsita:

Maria Stochita din Videle face dulciuri de casa de aproximativ 40 de ani. Retetele le-a mostenit de la bunici si ajutata de nora si de o cumnata, femeia duce mai departe o traditie si o meserie practicata tot mai putin in ultimii ani, in conditiile in care rafturile supermarketurilor sunt pline de dulciuri gata ambalate.

acum 58 luni (1 Feb 2016)

Maria Stochita din Videle face dulciuri de casa de aproximativ 40 de ani. Retetele le-a mostenit de la bunici si ajutata de nora si de o cumnata, femeia duce mai departe o traditie si o meserie practicata tot mai putin in ultimii ani, in conditiile in care rafturile supermarketurilor sunt pline de dulciuri gata ambalate.

Gospodina care cunoaste secretul dulciurilor de casa romanesti spune ca este o diferenta uriasa intre preparatul facut in casa, cu ingrediente naturale si ceea ce cumparam gata preparat de la magazin. Pentru toate produsele preparate, de la ciocolata de casa, pana la pricomigdale, negrese, serbet sau siropuri, Mioara Stochita foloseste doar ingrediente naturale si romanesti. Daca e ousor, ousor sa fie, daca e unt, unt sa fie, fara niciun fel de prafuri sau alte ingrediente. Lucreaza intr-un minilaborator acasa, ajutata doar de o cumnata si de nora: "Le facem acasa, mai greu cu productia. Nu ne-am gandit sa le vindem pe internet" Produsele au fost duse la targuri in afara Romaniei Preparatele gospodinei au ajuns in targuri din toata tara si au depasit granitele Romaniei, ajungand sa indulceasca unguri sau polonezi.

Secretul serbetului de casa Unul dintre cele mai cautate produse la targurile unde merge gospodina din Videle este serbetul. Serbetul de casa, de cea mai buna calitate, care se poate pastra mult timp in camara are si el un secret: trebuie fiert pana la o anumita temperatura. Are o anumita temperatura cand el trebuie dat jos de pe foc. Daca se fierbe 5 minute mai mult, el se zahariseste, daca se fierbe mai putin, nu se mai leaga. Se bate numai la paleta de lemn. Numai la paleta de lemn", spune femeia. Pentru cateva borcane de serbet de nuca , trandafiri sau zmeura gospodina munceste trei ore. "Se face siropul de fructe, sa zicem, spre exemplu, la serbetul de trabdafiri. Facem precum o dulceata, luam 200 de grame din siropul respectiv si punem un kilogram de zahar la fiert si il fierbem circa 30-40 de minute. La c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro