Secretul cafelei perfecte. Cum se prajesc boabele ideale, care n-au nevoie de zahar dupa fierbere

Secretul cafelei perfecte. Cum se prajesc boabele ideale, care n-au nevoie de zahar dupa fierbere

De exemplu, cafeaua cultivata la 2.000 de metri altitudine nu va fi prajita la fel ca si cea cultivata la 600 de metri altitudine, pentru ca boabele cultivate aici nu sunt suficient de dense ca sa suporte temperatura celei din prima categorii si astfel va deveni prea arsa si, prin urmare, cu un gust amarui, care va necesita mai mult zahar.

acum 101 luni (23 Apr 2016)

In cafenelele obisnuite se prepara, in general, cafeaua "standard", sau "comerciala", cum spun specialistii, unde atat prajirea cat si prepararea este standardizata. In cele de specialitate se acorda o mai mare atentie atat modului de preparare, cat si modului de prajire.

Specialistii spun ca in prajire sta secretul pentru a obtine o cafea care sa nu aiba nevoie de zahar, de aceea cei care vor sa prepare cafeaua de specialitate evita aparatele de prajire automate si le prefera pe cele care permit utilizatorului sa controleze indicii de natura olfactiva si vizuala.

El mai aratat ca prajirea cafelei dureaza circa 11-12 minute, insa totul depinde de altitudinea la care a fost cultivata cafeaua, pentru ca cu cat a fost cultivata la o altitudine mai mare, cu atat bobul de cafea are o densitate mai mare si necesita o temperatura mai mare de prajire. De exemplu, cafeaua cultivata la 2.000 de metri altitudine nu va fi prajita la fel ca si cea cultivata la 600 de metri altitudine, pentru ca boabele cultivate aici nu sunt suficient de dense ca sa suporte temperatura celei din prima categorii si astfel va deveni prea arsa si, prin urmare, cu un gust amarui, care va necesita mai mult zahar.

Dupa ce boabele sunt puse in cuptor, mai explica specialistul in cafea, pe masura ce creste temperatura, boabele de cafea isi vor schimba culoarea din verde in galben, portocaliu, pana spre maro. "Acum incepe sa se formeze si aroma, daca mirosim boabele in acest moment, ele au un miros ce seaman cu cel de iarba, fan si in final, de paine proaspat prajita. Un proces important are loc in acest timp, cand se schimba culoarea cafelei: se stabilizeaza compusii de zahar si, in final, gustul dulce al cafelei. Dupa aceea, toate boabele se opresc din pocnit, se termina aceasta faza - first crack - si voi scoate cafeaua din cuptor, pentru ca daca nu opresc la timp procesul de prajire, zaharul din interior se caramelizeaza, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro