Secretele unui bronz perfect: cum trebuie sa pregatim pielea si cu cat timp inainte se aplica lotiunea de soare

Secretele unui bronz perfect: cum trebuie sa pregatim pielea si cu cat timp inainte se aplica lotiunea de soare

Femeile, dar si barbatii care prefera sa-si indeparteze parul de pe anumite zone ale corpului, trebuie sa opteze pentru o metoda de epilare care ii scapa de problema pilozitatii cat mai mult timp. Tocmai de aceea este bine sa nu ignorati hidratarea, nu numai prin consumul optim de apa si de legume/fructe, dar si cu ajutorul cremelor nutritive, care trebuie aplicate in fiecare zi.

acum 66 luni (26 Jul 2015)

O vacanta perfecta la mare inseamna pentru multi si capatarea unui bronz uniform, fara arsuri solare, cojirea pielii sau pete inestetice.

Exfolierea si epilarea

Exfolierea pielii este necesara inainte de a ne expune pentru prima data la soare.

Femeile, dar si barbatii care prefera sa-si indeparteze parul de pe anumite zone ale corpului, trebuie sa opteze pentru o metoda de epilare care ii scapa de problema pilozitatii cat mai mult timp. De asemenea, dupa ce ne-am bronzat, epilarea trebuie facuta pe o piele foarte bine hidratata, pentru ca bronzul poate fi distrus de aparitia unor pete inestetice.

Hidratarea si aplicarea corecta a lotiunii de soare

In ceea ce priveste hidratarea, expunerea la soare usuca pielea extrem de mult, ceea ce accelereaza inclusiv procesul de imbatranire. Tocmai de aceea este bine sa nu ignorati hidratarea, nu numai prin consumul optim de apa si de legume/fructe, dar si cu ajutorul cremelor nutritive, care trebuie aplicate in fiecare zi. Corect si eficient este insa ca lotiunea sa fie aplicata cu 30 de minute de a ne aseza pe sezlong, timp in care crema va putea sa intre in piele si sa-si faca efectul asa cum trebuie. Bineinteles, factorul de protectie trebuie ales in functie de tipul de piele pentru a evita arsurile. De asemenea, lotiunea trebuie reaplicata din ora in ora, dar si dupa fiecare baie in mare sau in piscina.

Nu ignorati faptul ca anumite zone ale corpului se bronzeaza mai repede decat altele, cum este cazul umerilor, urechilor, decolteului, pometilor si coapselor, unde este necesara aplicarea unui strat mai gros de crema. Nu incercati sa obtineti bronzul perfect in timp record, ci respectati intervalul orar recomandat de medici, adica intre orele 7:00 si 11:00, si dupa ora 16.00-17:00.

Ingrijirea pielii dupa plaja

Ingrijirea pielii dupa plaja este si ea importanta pentru a ob... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro