Secretele unei delicatese cu urzici. Alunga astenia si tonifica organismul
Durata totala de preparare a acestui fel de mancare este de o ora si 20 de minute, dintre care o ora este gatitul propriu-zis (tratamentul termic), iar vreo 20 de minute pregatirea ingredientelor. Dupa circa 15 minute (depinde si de taria flacarii aragazului) se pune bulionul (sau rosii in bulion sfaramate sau suc de rosii), se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa dea in clocot.
Aproape pe nebanuite, caci iarna trecuta a fost parca mai geroasa si mai plina de zapada ca niciodata, primavara s-a insinuat, in toate privintele posibile, in vietile noastre. Fie din considerente crestine (sa nu uitam ca ne aflam in postul Pastilor), fie din ratiuni legate de nutritie, mai tot romanul isi trece in meniu, in aceasta perioada, tot felul de alimente de origine vegetala, bogate in vitamine, minerale, fibrea si cate si mai cate.
Acesta este si motivul pentru care, in articolul de fata, va prezentam o reteta gustoasa si sanatoasa, "aranjata" pe intelesul tuturor cu ajutorul bloggerului culinar Gina Bradea, detinatoarea unuia dintre cele dintre cele mai citite bloguri culinare scrise in limba romana - pofta-buna.com. "Cu urzici e cea mai buna"
Dupa cate marturiseste Gina Bradea, reteta (care este specifica partii de sud a Moldovei, dar poate fi intalnita si in alte zone ale tarii) se poate gati cu mai multe feluri de verdeturi, nu doar cu urzici.
"Se poate face cu stevie, cu spanac, cu loboda, cu leurda, cu frunze de sfecla sau cu orice altceva.
In esenta, mancarea este un soi de tocana (bunicii nostri ii spuneau "mancarica", dar vremurile moderne ne-au introdus in vocabular neologisme de tipul "ragout", "ratatuille" sau "curry"), simpla si ieftina, cu orez si ceapa, plus cateva condimente de baza.
Durata totala de preparare a acestui fel de mancare este de o ora si 20 de minute, dintre care o ora este gatitul propriu-zis (tratamentul termic), iar vreo 20 de minute pregatirea ingredientelor.
-1 cutie de rosii in bulion sau suc de rosii (sau 2 linguri de bulion);
Intr-o cratita se pun uleiul, ceapa, morcovul si ardeiul gras, se adauga si putina apa si se inabusa pana cand se inmoaie legumele.
Dupa circa 15 minute (depinde si de taria flacarii aragazului) se pune bulionul (sau rosii in buli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro