Secretele unei alimentatii sanatoase. Ce sugestii practice au medicii nutritionisti
Pentru a ne controla dieta cat mai bine cel mai la indemana este sa gatim acasa, potrivit Ghidului de nutritie, coordonat de prof.dr. Este de preferat consumul de carne provenita de la animale crescute liber, care au pascut plante salbatice.
Pentru a ne controla dieta cat mai bine cel mai la indemana este sa gatim acasa, potrivit Ghidului de nutritie, coordonat de prof.dr.
Incepeti prin a procura alimente proaspete, neprocesate, peste, carne de pasare, produse lactate. De evitat reincalzirea legumelor deja gatite
Incercati sa nu reincalziti fructele si legumele deja gatite. Sesizati diferenta dintre gramele - procentele - de grasime din compozitia alimentelor si procentul de calorii provenit din grasime.
Pestele oceanic gras - somon, macrou, contine cea mai mare cantitatea de acizi omega - 3.
Este de preferat consumul de carne provenita de la animale crescute liber, care au pascut plante salbatice.
Gatiti la abur, prin fierbere sau coacere, in recipiente de otel inoxidabil, sticla sau fonta.
Nu mai adaugati sare la gatit sau la masa sau adaugati foarte putina.
Mentineti consumul adecvat de calciu prin aport de lactate sarace in grasimi.
Evitati vesela si tacamurile din aluminiu, arama - cupru - ceramica, plumb sau foliile de aluminiu.
Alimentele deja gatite nu trebuie pastrate mai mult de o zi la frigider. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro